Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SLUTTER: Ivar Hillestad har bestemt seg for å slutte i selskapet som han for noen år siden var med å etablere. (Foto: Hammervoll Pind)

Advokatgründer hopper av

Ivar Hillestad, en av de mest sentrale i etableringen og oppbyggingen av advokatfirmaet Hammervoll Pind, har valgt å slutte for å starte en ny fase i arbeidslivet. 

Torgeir Hågøy

onsdag 2. mai 2018 10:00 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32)

Etter nylig å ha rundet 20 år som advokat, tok Hillestad en «sit-down» med seg selv for å diskutere veien videre.
– Jeg begynte min første advokatjobb dagen etter eksamen, så det var på høy tid å gjøre opp status og reflektere over livet fremover. Konklusjonen ble at jeg ikke nå vil fortsette å være «tradisjonell partner» i et større advokatfirma. Kall det gjerne en meget forsinket 40-årskrise, smiler Ivar Hillestad (49). Jeg er klar for en annerledes rolle nå sier han.

Stolt av reisen
Etter seks år i ulike Oslo-selskap begynte han i 2004 i advokatfirmaet Torkildsen & Co i Oslo, før han etter noen år dro tilbake over fjellet og etablerte eget bergenskontor for det samme selskapet. I Bergen gikk det raskt fra enmannskontor til å være et veldrevet advokatkontor med 10 ansatte på det meste. Gründer-genet ville etter hvert mer, og i 2014 var han en av nøkkelpersonene bak etableringen av advokatfirmaet Hammervoll Pind. Firmaet er et av de hurtigst voksende advokatfirmaene i landet, og i dag har selskapet i overkant av 60 advokater i tillegg til administrativt ansatte.
– Etter 20 år som advokat og partner har jeg lyst til å utfordre meg selv og finne nye områder hvor jeg kan bruke kompetansen og erfaringen jeg har tilegnet meg. Jeg har hatt stor glede av å være med på oppstarten og utviklingen av Hammervoll Pind, og er veldig stolt av det selskapet har fått til, sier Hillestad, som legger til at han gleder seg til å ta fatt på fase to av yrkeslivet.
– Jeg ser frem til å bryne meg på nye oppgaver, sier Hillestad.

Strategisk rolle?
Hva den nye rolle blir er fortsatt litt i det blå, men Hillestad har i over 20 år hatt en lang rekke styreverv, og det kan godt være at han fremover går mer i retning av å drive med styrearbeid, forretningsutvikling og organisasjonsutvikling. Han har også betydelig praktisk ledererfaring og utdannelse fra NHH/AFF innenfor dette, og har nylig fått plass på styreutdannelsen «Executive Board Programme» på verdensledende INSEAD Business School.
– I egenskap av styreverv og rådgiverroller for flere selskap har jeg vært med på noen eventyrlige, spennende og utfordrende prosjekter – dette har jeg lært svært mye av og dette er selvsagt nyttig kompetanse. Den tradisjonelle advokatrollen er i stor endring, blant annet som følge av digitalisering. Jeg har stor tro på at advokater i større grad enn tidligere blir viktige strategiske rådgivere for selskaper; ikke minst ressurser inn mot ledelsen og styrene i langt videre forstand enn det rent juridiske.

Ikke spesielt stor stas
Managing partner i Hammervoll Pind, Anders Pind, synes det er trist at Hillestad slutter.
– Det er ingen dramatikk forbundet med dette, selv om det selvfølgelig ikke er spesielt stor stas, sier Pind.
Han forteller at han har kjent Ivar i over 20 år og han har vært en av de mest sentrale i oppbyggingen av selskapet, spesielt i Bergen.
– Ivar har kanskje sin aller største styrke i grenselandet mellom juss og forretningsutvikling. Når han opplever dette som mer moro enn hardcore juss, da er valget om å slutte noe jeg har forståelse for, sier Pind.
Når Hillestad formelt slutter i Hammervoll Pind er foreløpig ikke bestemt.

(Visited 3 634 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

BOB satser på delingsøkonomi

Nyheter / tirsdag 11. desember 2018

Vil ha 45 millioner på Kokstad

Nyheter / mandag 10. desember 2018

Skal oppføre bygg på 8.000 kvm

Nyheter / fredag 7. desember 2018

Utvider Midtunbygget med 3.500 kvm

Nyheter / onsdag 5. desember 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no