Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Eiendommen ligger i et verneverdig byområde. (Illustrasjon: Arkitektgruppen Cubus)

Ambisiøst boligprosjekt på Nordnes

- Det er et siktemål for et så presumtivt eksponert prosjekt i bybildet å vise ambisiøs arkitektur med forbildekvaliteter.

Tore Årdal

fredag 16. november 2018 8:11 (Oppdatert 12. april 2019 16:17)

Det skriver Arkitektgruppen Cubus til Plan- og bygningsetaten (PBE). Arkitektselskapet har bestilt oppstartsmøte for Strangehagen 13. Der ønsker tiltakshaver Larsen og Solheim AS et strøkstilpasset boligprosjekt i massivtre med 5-8 enheter. Ifølge bestillingen er et siktemål «for et så presumtivt eksponert prosjekt i bybildet å vise ambisiøs arkitektur med forbildekvaliteter».

Prosjektet inkluderer en ny offentlig trappeforbindelse fra Haugeveien til Strangehagen/Verftstrappen. I tillegg planlegges et nytt mindre utsiktspunkt/en miniplass i Haugeveien basert på tiltakshavers areal kombinert med kommunal grunn.

– Vi viser til relativt omfattende runder med PBE på basis av en antagelse om at et boligprosjekt i Strangehagen 13 på Nordnes kunne behandles som rammesøknad. En forhåndskonferanse i februar2018, der det deltok medarbeidere fra både PBEs «plan» og «byggesaks» side, konkluderte med at tomten ikke var bebyggbar og at en eventuell anmodning om oppstartsmøte for å utarbeide plan/foreta en planendring ville bli avvist, skriver Arkitektgruppen Cubus til PBE.

Arkitektselskapet mener dette var basert på en fortolkning av gjeldende reguleringsplan som tiltakshaver/plankonsulent sterkt bestrider.

– Det spesielle i denne sammenheng er at plankonsulent i sin tid var med å utarbeide reguleringsplanen, og har formulert bestemmelsene. Det vil følgelig være et hovedpunkt – en første problemstilling- rett og slett å avklare – på nytt – plan eller byggesak og dernest full planprosess – en liten detaljreguleringsplan – eller om dette skal tas som en reguleringsendring av PlanID 743 0000 (Nøstet, Verftet, Klosteret), heter det i bestillingen.

Hvis det blir en planprosess, vil den sentrale problemstillingen være «hvordan et nytt boligprosjekt som dette best kan innpasses i et verneverdig byrområde, slik at det bidrar til å tilføre kvalitetsarkitektur, og en ny attraksjon til en gammel byvev».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no