Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

EIER: Geir Hove eier Zachariassbryggen. I dag har Høyesterett opphevet Lagmannsrettens beslutning om at det er avkastningen som skal legges til grunn for verdien på bygget.

Angrer på at han kjøpte Zachen

Etter at han kjøpte Zachariassbryggen har rettssakene stått i kø. Nå forteller Geir Hove at han angrer på kjøpet av eiendommen.

Torgeir Hågøy

tirsdag 28. november 2017 12:29 (Oppdatert 13. desember 2017 8:12)

– Jeg angrer nok på hele involveringen min i Zachariasbryggen. Det er eiendomsutvikling jeg kan, og vil bruke tiden min på. Zachariasbryggen har bestått av 70 prosent rettssaker og mas, og 30 prosent eiendomsutvikling, sier Geir Hove i et lengre intervju med Bergens Tidende. 

I 2006 kjøpte han og daværende forretningspartner, Tom Rune Pedersen, tomten. Etter at driftsselskapet gikk konkurs for noen år siden, kjøpte de også bygningen. Etter det har det meste handlet om konflikter om hvor mye Hove må betale for eiendommen. Verdivurderingene har gått i alle retninger, fra litt over 200 millioner kroner til rundt 600 millioner. I april fant lagmannsretten ut at restauranthuset var verdt 374 millioner kroner. Hove anket imidlertid videre til Høyesterett, som behandlet prinsippet for verdifastsettelsen i forrige uke. Det tar normalt to til tre uker før Høyesterett kommer med sin avgjørelse.

– Jeg skulle jo ønske alt dette var over for lenge siden. Det er en belastning at alle disse rettssakene tar så lang tid. Det er uheldig for alle at årene går uten at man får noen avklaring. Det er også et spørsmål om rettssikkerhet at man aldri blir ferdig, sier Hove til BT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Omsetning av festetomter – med fokus på nytt regelverk

Nyheter / onsdag 13. desember 2017

Har allerede mandater for 1 milliard

Nyheter / onsdag 13. desember 2017

Høyesterett med tidenes julegave til Hove

Nyheter / tirsdag 12. desember 2017

UiB vurderer å bygge nytt for å hindre flere tjuveri

Nyheter / tirsdag 12. desember 2017

Har solgt for 600 millioner bare siden i sommer

Nyheter / onsdag 6. desember 2017

Investor byr 300 millioner for Brann-tribune

Nyheter / mandag 4. desember 2017

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no