Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

EIER: Geir Hove eier Zachariassbryggen. I dag har Høyesterett opphevet Lagmannsrettens beslutning om at det er avkastningen som skal legges til grunn for verdien på bygget.

Angrer på at han kjøpte Zachen

Etter at han kjøpte Zachariassbryggen har rettssakene stått i kø. Nå forteller Geir Hove at han angrer på kjøpet av eiendommen.

Torgeir Hågøy

tirsdag 28. november 2017 12:29 (Oppdatert 19. februar 2018 11:13)

– Jeg angrer nok på hele involveringen min i Zachariasbryggen. Det er eiendomsutvikling jeg kan, og vil bruke tiden min på. Zachariasbryggen har bestått av 70 prosent rettssaker og mas, og 30 prosent eiendomsutvikling, sier Geir Hove i et lengre intervju med Bergens Tidende. 

I 2006 kjøpte han og daværende forretningspartner, Tom Rune Pedersen, tomten. Etter at driftsselskapet gikk konkurs for noen år siden, kjøpte de også bygningen. Etter det har det meste handlet om konflikter om hvor mye Hove må betale for eiendommen. Verdivurderingene har gått i alle retninger, fra litt over 200 millioner kroner til rundt 600 millioner. I april fant lagmannsretten ut at restauranthuset var verdt 374 millioner kroner. Hove anket imidlertid videre til Høyesterett, som behandlet prinsippet for verdifastsettelsen i forrige uke. Det tar normalt to til tre uker før Høyesterett kommer med sin avgjørelse.

– Jeg skulle jo ønske alt dette var over for lenge siden. Det er en belastning at alle disse rettssakene tar så lang tid. Det er uheldig for alle at årene går uten at man får noen avklaring. Det er også et spørsmål om rettssikkerhet at man aldri blir ferdig, sier Hove til BT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Akvariet vil bygge «isfjell» på Dokken

Nyheter / tirsdag 20. februar 2018

Den nye kunsthøgskolen er allerede for liten

Nyheter / mandag 19. februar 2018

Hun leverte flest innspill til den nye KPAen

Nyheter / fredag 16. februar 2018

Cityprisen gikk for første gang til Bergen


Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Solgt til hemmelig kjøper

Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Lekker som en sil – skal renoveres for over en halv milliard

Nyheter / onsdag 14. februar 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no