Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

EIER: Geir Hove eier Zachariassbryggen. I dag har Høyesterett opphevet Lagmannsrettens beslutning om at det er avkastningen som skal legges til grunn for verdien på bygget.

Angrer på at han kjøpte Zachen

Etter at han kjøpte Zachariassbryggen har rettssakene stått i kø. Nå forteller Geir Hove at han angrer på kjøpet av eiendommen.

Torgeir Hågøy

tirsdag 28. november 2017 12:29 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

– Jeg angrer nok på hele involveringen min i Zachariasbryggen. Det er eiendomsutvikling jeg kan, og vil bruke tiden min på. Zachariasbryggen har bestått av 70 prosent rettssaker og mas, og 30 prosent eiendomsutvikling, sier Geir Hove i et lengre intervju med Bergens Tidende. 

I 2006 kjøpte han og daværende forretningspartner, Tom Rune Pedersen, tomten. Etter at driftsselskapet gikk konkurs for noen år siden, kjøpte de også bygningen. Etter det har det meste handlet om konflikter om hvor mye Hove må betale for eiendommen. Verdivurderingene har gått i alle retninger, fra litt over 200 millioner kroner til rundt 600 millioner. I april fant lagmannsretten ut at restauranthuset var verdt 374 millioner kroner. Hove anket imidlertid videre til Høyesterett, som behandlet prinsippet for verdifastsettelsen i forrige uke. Det tar normalt to til tre uker før Høyesterett kommer med sin avgjørelse.

– Jeg skulle jo ønske alt dette var over for lenge siden. Det er en belastning at alle disse rettssakene tar så lang tid. Det er uheldig for alle at årene går uten at man får noen avklaring. Det er også et spørsmål om rettssikkerhet at man aldri blir ferdig, sier Hove til BT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hotellbelegget i Bergen faller mest i landet

Nyheter / onsdag 15. august 2018

Arealledigheten faller raskt  – forventer het bergenshøst

Nyheter / onsdag 15. august 2018

Flom av nye leiekontrakter på Forus

Nyheter / tirsdag 14. august 2018

Lyser ut designkonkurranse for Vågen

Nyheter / fredag 10. august 2018

Lokalt kjøpesenter er i spill

Nyheter / onsdag 8. august 2018

Stadig flere bedrifter går over ende

Nyheter / tirsdag 7. august 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no