Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TÅRN: Askøy kommune vil ha Røkkes blå tårn til Byneset, her avbildet med tankanlegget som ble fjernet i 2014. Foto: Erlend Bjørtvedt/Wikipedia CC-BY-SA 3.0

Askøy vil ha Røkketårnet

Flere kommuner står i kø for å få i kampen om Det store blå hvis Bærum takker nei.

Glen Widing

onsdag 27. februar 2019 10:39 (Oppdatert 2. mai 2019 14:52)

Askøy kommune utenfor Bergen er en av dem, og der har ledelsen allerede booket et møte med Nina Jensen i REV Ocean 29. mars, to dager etter at Bærum kommune endelig avgjør saken.

– Havhuset vil passe perfekt ved Askøybrua. Vi har ei kjempetomt til dette på Byneset. Huset kan bli et fyrtårn ved innseilingen til Bergen, seier ordfører Terje Mathiassen (Ap) til Bergens Tidende.

Han er ikke redd for høyden på 200 meter, og peker på at brutårnene på Askøybrua allerede rager 160 meter over bakken. Kommunen eier tomta som kan bli rundt 50 mål med ei utfylling, og er klar for to tårn tett i tett.

Byneset ved Byfjorden ligger rundt en kilometer fra kommune- og regionsenter Kleppestø. Området har god veiforbindelse mot Bergen, Flesland, region vest og resten av Askøy. Alle busser til/fra Askøy stopper rett ved området, og det er hurtigbåtforbindelse til Bergen sentrum fra Kleppestø.

I tårnkø

Askøy er dessuten ikke alene om å ønske seg havbygget som de fleste politikerne i Bærum hittil har sagt nei takk til.

Ifølge lokalavisen står også Bergen, Os, Porsgrunn, Sarpsborg, Sandefjord, Sandnes og Haugesund i kø. På Askøy mener de å ha mye å by på, og ordfører, rådmann og næringssjef har avtalt møte med Nina Jensen i REV Ocean 29. mars, to dager etter at saka skal være endelig avgjort i Bærum.

Jensen fronter Verdenshavets hovedkontor for Kjell Inge Røkke. De vil helst bygge det blå tårnet i Bærum, men er åpne om andre steder hvis om det ikke går. Den kommunale tomta på Byneset er klar til utbygging om et års tid, og det er dypvannskai til tomta. Men om det er politisk mulig, er en annen sak.

– Det blir en diskusjon. I første omgang lufter vi tanken, så skal vi jobba videre med det politisk, seier ordføreren som mener det er lurt å flytte bygget ut av Bergen sentrum.

– Det er 15 minutter inn til Bergen med båt, og like langt til Flesland. Så blir det et fantastisk utsyn mot Bergen når du kommer opp i etasjene, påpeker Mathiassen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no