Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KJEMPEPROSJEKT: Kildn-prosjektet er et gigantisk miljøprosjekt som skal få ned utslippene i transportnæringen. Ill.: Nordic Office of Architecture

Backe blir samspillsentreprenør for Kildn

Tertnes Holding AS har valgt Backe som samspillsentreprenør for videre utvikling av prosjektet Kildn på Askøy.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 23. mai 2023 9:09 (Oppdatert 1. juni 2023 9:10 )

Med et nytt kaianlegg og terminalbygg, samt kontorarealer, hotell og næringsarealer på til sammen 60.000 kvadratmeter, er det en omfattende jobb som skal gjøres for utviklingen av Kildn.

Kildn skal bli verdens første nullutslippshavn for internasjonal, nasjonal og lokal passasjertrafikk, samt hjemmehavn for en fjordmetro, fjordturisme og cruiseskip.

Transport er en av Norges største utslippskilder, og prosjektet skal redusere transportutslipp ved å flytte mest mulig persontrafikk fra land til utslippsfrie fartøyer, og bidra til en mer bærekraftig turisme med bedre besøksforvaltning i Vestland. Prosjektet skal etableres i området Eidsvika – Brakedalsvika sørvest på Askøy.

Nå jobbes det med regulering av området til formålet, og det legges opp til at anlegget vil skape mange nye grønne arbeidsplasser, bidra med økte skatteinntekter og etablere lokaler for forskning og utvikling innen maritim sektor.

Tertnes Holding og Backe vil innen kort tid ha på plass endelig konseptvalg. Prosjektet går nå inn i en ny utviklingsfase, som vil foregå frem mot årsskiftet, parallelt med reguleringsprosessen.

– Vi er stolte og glade for å ha blitt valgt som samarbeidspartner til dette fantastisk spennende og banebrytende prosjektet. Å få være med å utvikle noe som vil bety så mye for regionen er et privilegium som vi også har den største respekt for. Prosjektet har høye miljø- og bærekraftsmål. Vi kommer til å bruke mye ressurer på å finne de beste løsningene med tanke på disse målene, bruke lokale ressurser i størst mulig grad, og utnytte blant annet stedlige masser til betongproduksjon. Nærheten til sjøen gir også mange muligheter til å tenke nytt når det gjelder transport og logistikk. Vi gleder oss stort til å ta fatt på oppgaven sier Arne Kleivdal, daglig leder i Backe Bergen.

– Vi valgte Backe som samarbeidsparnter ut i fra deres lange erfaring og solide kompetanse, samt satsning på fremtidige løsninger med tydelige bærekraftsmål i produksjonen. Backe er lokalt representert gjennom Backe Bergen. Dette er viktig for sysselsettingen i regionen, og vi ønsker å bidra til at prosjektet blir gjennomført med mest mulig lokal arbeidskraft. Dette prosjektet skal sette Askøy, regionen og Vestlandet på kartet som en initiativtaker i det grønne skiftet, og vi er sikre på at Backe vil ta denne utfordringen og gjennomføre prosjektet på en optimal måte, sier Jan Olav Jørgensen, styreleder i Tertnes Holding AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper Tesla-eiendom i Førde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kjøpte av Trond Mohn-selskap – nå er leietakeren konkurs

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Ahlsell leier stort på Minde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kultur, bevertning og interiør til Kronstadparken

Nyheter / onsdag 31. mai 2023

Salg av to Porsche-senter ga gode tall

Nyheter / tirsdag 30. mai 2023

Skanska kjøper tomt på Skjoldskiftet

Nyheter / fredag 26. mai 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no