Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Terje W. Gilje, adm.dir. i BOB BBL

BOB har kjøpt BEFAS – vil bli
ledende aktør i segmentet

BERGEN: BOB BBL kjøper hele aksjeposten i Bergen Eiendomsforvaltning AS – BEFAS.

Torgeir Hågøy

mandag 19. desember 2016 12:14 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28 )

– BOB fremstår etter kjøpet som en komplett leverandør av tjenester, enten det er snakk om boligselskap eller næringseiendom, sier administrerende direktør i BOB BBL, Terje W. Gilje, i en pressemelding.

BEFAS er et privat selskap som er totalleverandør av tjenester knyttet til drift, vedlikehold, utvikling og forvaltning av eiendom. Selskapet består også av en større prosjektavdeling med prosjektledere og utførende innen de fleste faggrupper.
– Gjennom kjøpet ønsker vi å styrke og videreutvikle begge selskapene, og bli den ledende aktør i dette segmentet med hovedkontor i Bergen, sier Gilje.

LES OGSÅ: Skrinla modulbygg på grunn av økte kostnader

BEFAS har 60 ansatte, og er blant de ledende selskaper innen sitt segment i Bergen. Selskapet ble stiftet i 1998, og drifter og forvalter i dag omkring 600.000 m² eiendom i og omkring Bergen. Selskapets erfaringsgrunnlag er bredt, med drift av alt fra vernete bygg til topp moderne hotell, kontorbygg, næringsarealer og eierseksjonssameier. BEFAS leverer også regnskapstjenester gjennom datterselskapet BEFAS Regnskap, samt næringsmegling gjennom datterselskapet BEFAS Næringsmegling.

– Kombinasjonen BOB og BEFAS vil være slagkraftig og utviklende for begge parter, sier Fredrik Isdal. Ole-Jørgen Fæø vil fortsette som daglig leder, og jeg er overbevist om at selskapet, med dyktige medarbeidere og ledere, vil fortsette å vokse og utvikle seg videre med gode synergier fra BOB som eier.

LES OGSÅ: Newsec og Basale slår seg sammen

BOB finner det strategisk riktig å utvide nåværende tjenestetilbud og produktportefølje. En satsing på forvaltning og drift av næringseiendommer er i tråd med denne intensjonen, og ved oppkjøpet av BEFAS plasserer BOB seg sentralt i dette eiendomssegmentet i Bergen.
BOB BBL er et av de største boligbyggelagene i landet, og er det største boligbyggelaget på Vestlandet. BOB har lang erfaring som boligforvalter og forretningsfører for alle typer boligselskap. BOB har 67.000 medlemmer og forvalter 24.000 boliger i til sammen 450 boligselskap. Gjennom kjøpet av BEFAS vil denne kompetansen nå også omfatte forvaltning, drift, prosjektoppdrag og vedlikehold av næringseiendom, samt utleie og salg av næringseiendom.

Vi tror at synergieffektene av å slå sammen «best practice» i begge virksomhetene vil danne en særdeles slagkraftig aktør innen vestnorsk bolig- og næringsforvaltning, sier de i pressemeldingen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kommunalt selskap selger ti tomter i Bergen

Nyheter / torsdag 9. juli 2020

Geir Hove frykter akutt krise i Bergen sentrum

Nyheter / onsdag 8. juli 2020

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Unntak og dispensasjon fra plankravet i KPA 2018 §3

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Frydenbø med storsatsing på Damsgård

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no