Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Terje W. Gilje, adm.dir. i BOB BBL

BOB har kjøpt BEFAS – vil bli
ledende aktør i segmentet

BERGEN: BOB BBL kjøper hele aksjeposten i Bergen Eiendomsforvaltning AS – BEFAS.

Torgeir Hågøy

mandag 19. desember 2016 12:14 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28 )

– BOB fremstår etter kjøpet som en komplett leverandør av tjenester, enten det er snakk om boligselskap eller næringseiendom, sier administrerende direktør i BOB BBL, Terje W. Gilje, i en pressemelding.

BEFAS er et privat selskap som er totalleverandør av tjenester knyttet til drift, vedlikehold, utvikling og forvaltning av eiendom. Selskapet består også av en større prosjektavdeling med prosjektledere og utførende innen de fleste faggrupper.
– Gjennom kjøpet ønsker vi å styrke og videreutvikle begge selskapene, og bli den ledende aktør i dette segmentet med hovedkontor i Bergen, sier Gilje.

LES OGSÅ: Skrinla modulbygg på grunn av økte kostnader

BEFAS har 60 ansatte, og er blant de ledende selskaper innen sitt segment i Bergen. Selskapet ble stiftet i 1998, og drifter og forvalter i dag omkring 600.000 m² eiendom i og omkring Bergen. Selskapets erfaringsgrunnlag er bredt, med drift av alt fra vernete bygg til topp moderne hotell, kontorbygg, næringsarealer og eierseksjonssameier. BEFAS leverer også regnskapstjenester gjennom datterselskapet BEFAS Regnskap, samt næringsmegling gjennom datterselskapet BEFAS Næringsmegling.

– Kombinasjonen BOB og BEFAS vil være slagkraftig og utviklende for begge parter, sier Fredrik Isdal. Ole-Jørgen Fæø vil fortsette som daglig leder, og jeg er overbevist om at selskapet, med dyktige medarbeidere og ledere, vil fortsette å vokse og utvikle seg videre med gode synergier fra BOB som eier.

LES OGSÅ: Newsec og Basale slår seg sammen

BOB finner det strategisk riktig å utvide nåværende tjenestetilbud og produktportefølje. En satsing på forvaltning og drift av næringseiendommer er i tråd med denne intensjonen, og ved oppkjøpet av BEFAS plasserer BOB seg sentralt i dette eiendomssegmentet i Bergen.
BOB BBL er et av de største boligbyggelagene i landet, og er det største boligbyggelaget på Vestlandet. BOB har lang erfaring som boligforvalter og forretningsfører for alle typer boligselskap. BOB har 67.000 medlemmer og forvalter 24.000 boliger i til sammen 450 boligselskap. Gjennom kjøpet av BEFAS vil denne kompetansen nå også omfatte forvaltning, drift, prosjektoppdrag og vedlikehold av næringseiendom, samt utleie og salg av næringseiendom.

Vi tror at synergieffektene av å slå sammen «best practice» i begge virksomhetene vil danne en særdeles slagkraftig aktør innen vestnorsk bolig- og næringsforvaltning, sier de i pressemeldingen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Anbefaler å droppe kjøp i Nøstegaten

Nyheter / mandag 27. januar 2020

Vil ruste opp Rådhuskvartalet

Nyheter / søndag 26. januar 2020

OBOS selger 62 utleieleiligheter

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nytt treff for de unge i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Ny sjef i Norconsult i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Hemfosa med kupp i Bergen

Nyheter / mandag 20. januar 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no