Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SELGES: Eieren håper å få nær 100 millioner kroner for Postbygget og Telebygget (i bakgrunnen) på Stord.

Ber om nær 100 mill for to signalbygg midt i sentrum

Telebygget og Postbygget ligger nærmest vegg-i-vegg og inneholder totalt drøyt 8.000 kvadratmeter.

Glen Widing

onsdag 13. november 2019 21:20 (Oppdatert 6. desember 2019 15:39 )

Sunnhordland Eiendomsinvest ble startet på Stord i 2001. Samme år kjøpte selskapet Postbygget midt i Leirvik sentrum, året etter tok de over Telebygget som de i tillegg totalrenoverte. Nå skal begge eiendommene på henholdsvis drøyt 3.000 og 5.000 kvadratmeter selges for i overkant 48 millioner kroner stykket.

– Telebygget er et moderne forretningsbygg med seks etasjer + tårn. Salget omfatter alle aksjene i eierselskapet derved eiendommen slik den fremstår i dag. Netto leieinntekter i 2020 er beregnet til kr 3,3 millioner kroner, melder selskapet blant annet.

Postbygget er oppført i over tre etasjer + kjeller. Også der omfatter salget samtlige aksjer i eierselskapet. Netto leieinntekter i 2020 er beregnet til kr 3,1 millioner kroner.

Sunnhordland Eiendomsinvest er en av Stords største eiendomsbesittere og utviklere, og kontrolleres av Geir Martin Kvamme med familie og Svein Hatlevik med familie. Det er generasjonsskifte på gang som har ført til at eiendommene nå skal selges ifølge megler Tom Hiljar Larsen i Finanspartner Vest, men han har ennå ikke fått noe respons.

– Disse eiendommene er nettopp lagt ut i markedet, men generelt kan jeg si at kjøpere fra både Bergen og Haugesund er interessert i å investere på Stord. Prismessig ligger de ganske midt i markedet med tanke på stedets størrelse, sier han.

– Har det vært snakk om å omregulere byggene til for eksempel boliger?

– Jeg tror ikke det har vært planer om det, men hva nye eiere ønsker å gjøre er selvsagt opp til dem. Byggene var i sin tid eid av henholdsvis Posten og Telenor og er siden bygd om til tradisjonelle kontorbygg, påpeker han.

Leirvik by er administrasjonssenteret for Stord kommune i Hordaland. Det bor 19.000 mennesker i kommunen nå, og forventet antall i 2040 er 22.000.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Åpner to nye hoteller i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 6. desember 2019

Storsalg i Bergen sentrum

Nyheter / onsdag 4. desember 2019

Tar ikke denne bygården på forkjøpsrett

Nyheter / onsdag 4. desember 2019

Ga klarsignal til ny brannstasjon

Nyheter / tirsdag 3. desember 2019

Krever boligprosjekt forelagt bystyret

Nyheter / søndag 1. desember 2019

Har planer for 1500 boliger

Nyheter / onsdag 27. november 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no