Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Bergen Group har kjøpt Vitek. (Foto: Vitek)

Bergen Group kjøper Vitek

Bergen Group ASA har inngått en aksjekjøpsavtale om kjøp av det bergensbaserte selskapet Vitek AS.

Torgeir Hågøy

onsdag 28. februar 2018 10:05 (Oppdatert 14. mars 2018 10:21)

– Kjøpet av Vitek er et viktig steg i prosessen med å styrke konsernets posisjon som en leverandør av produkter og tjenester som er konkurransedyktige i nasjonale vekstmarkeder. Vitek tilfører også en ny aktivitet og nye markedsområder for Bergen Group. Dette gir oss en mer robust operasjonell plattform i forhold til vår strategiske målsetting om å gjøre Bergen Group til et solid og attraktivt vestlandsbasert industrikonsern, sier styreleder Hans Petter Eikeland i Bergen Group ASA.

Kjøpsavtalen inkluderer også det heleide datterselskapet Vitek Miljø AS. Selskapene tilbyr alle tjenester som er relatert til rør og avløpssystemer, og har over flere år utviklet en markedsledende spesialkompetanse innenfor rørinspeksjon, rensing av rør, rørfornying samt avfallshåndtering.  Selskapene er etablert i både privat-, offentlig- og bedriftsmarkedet.

Selger av Vitek AS er Tertnes Holding AS der Jan Olav Jørgensen er hovedaksjonær. Den signerte aksjekjøpsavtalen legger opp til at Jørgensen kommer inn som en sentral aksjonær i Bergen Group ASA gjennom en rettet emisjon som en ekstraordinær generalforsamling vil bli bedt om å ta stilling til i løpet av nær fremtid.

– Vi ser frem til å få Jørgensen inn som en viktig samarbeidspartner i forhold til den videre prosessen med å gjøre Bergen Group til et solid og attraktivt vestlandsbasert industrikonsern, sier Eikeland.

– Salget av Vitek AS til Bergen Group ASA vil bidra til å styrke selskapets vekstambisjoner. Sammen med våre nye eiere skal vi ta posisjoner i et fremtidsrettet marked der Vitek sin solide miljøkompetanse og sine godt dokumenterte kvalitetsleveranser gjør selskapet til en attraktiv aktør, sier Jan Olav Jørgensen.

Vitek AS har nylig etablert seg på Østlandet, i første omgang med base i Moss og med Oslofjord-regionen som fokusområde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

– Flere hoteller bør vurdere sesongdrift

Nyheter / søndag 18. mars 2018

Flere eiendommer er i spill

Nyheter / onsdag 14. mars 2018

Entra måtte gi bort dette bygget gratis

Nyheter / tirsdag 13. mars 2018

Gir seg som direktør hos AB Eiendommer

Nyheter / mandag 12. mars 2018

Tidenes største eiendomstransaksjon

Nyheter / fredag 9. mars 2018

Forventer stigende leiepriser i sentrum

Nyheter / onsdag 7. mars 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no