Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SKULLE SELGES: Bergen Group ville kjøpe Vitek, en nå er transaksjonen avblåst. (Foto: Vitek)

Bergen Group kjøper Vitek

Bergen Group ASA har inngått en aksjekjøpsavtale om kjøp av det bergensbaserte selskapet Vitek AS.

Torgeir Hågøy

onsdag 28. februar 2018 10:05 (Oppdatert 24. mai 2018 21:56)

– Kjøpet av Vitek er et viktig steg i prosessen med å styrke konsernets posisjon som en leverandør av produkter og tjenester som er konkurransedyktige i nasjonale vekstmarkeder. Vitek tilfører også en ny aktivitet og nye markedsområder for Bergen Group. Dette gir oss en mer robust operasjonell plattform i forhold til vår strategiske målsetting om å gjøre Bergen Group til et solid og attraktivt vestlandsbasert industrikonsern, sier styreleder Hans Petter Eikeland i Bergen Group ASA.

Kjøpsavtalen inkluderer også det heleide datterselskapet Vitek Miljø AS. Selskapene tilbyr alle tjenester som er relatert til rør og avløpssystemer, og har over flere år utviklet en markedsledende spesialkompetanse innenfor rørinspeksjon, rensing av rør, rørfornying samt avfallshåndtering.  Selskapene er etablert i både privat-, offentlig- og bedriftsmarkedet.

Selger av Vitek AS er Tertnes Holding AS der Jan Olav Jørgensen er hovedaksjonær. Den signerte aksjekjøpsavtalen legger opp til at Jørgensen kommer inn som en sentral aksjonær i Bergen Group ASA gjennom en rettet emisjon som en ekstraordinær generalforsamling vil bli bedt om å ta stilling til i løpet av nær fremtid.

– Vi ser frem til å få Jørgensen inn som en viktig samarbeidspartner i forhold til den videre prosessen med å gjøre Bergen Group til et solid og attraktivt vestlandsbasert industrikonsern, sier Eikeland.

– Salget av Vitek AS til Bergen Group ASA vil bidra til å styrke selskapets vekstambisjoner. Sammen med våre nye eiere skal vi ta posisjoner i et fremtidsrettet marked der Vitek sin solide miljøkompetanse og sine godt dokumenterte kvalitetsleveranser gjør selskapet til en attraktiv aktør, sier Jan Olav Jørgensen.

Vitek AS har nylig etablert seg på Østlandet, i første omgang med base i Moss og med Oslofjord-regionen som fokusområde.

(Visited 755 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

BOB satser på delingsøkonomi

Nyheter / tirsdag 11. desember 2018

Vil ha 45 millioner på Kokstad

Nyheter / mandag 10. desember 2018

Skal oppføre bygg på 8.000 kvm

Nyheter / fredag 7. desember 2018

Utvider Midtunbygget med 3.500 kvm

Nyheter / onsdag 5. desember 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no