Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Rosenkrantz-kvartalet er solgt til Bergen Hotel Gruppen. (Foto: DNB)

Bergen Hotel Gruppen  fortsetter oppkjøpsraidet

Bergen Hotel Gruppen fortsetter sitt oppkjøpsraid og har sikret seg nok en bergenseiendom. 

Torgeir Hågøy

torsdag 28. september 2017 19:38 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

I april i år var DNB Næringseiendom i markedet med et helt kvartal i Bergen, nemlig Rosenkrantz-kvartalet. Nå er det kjent at det er Bergen Hotel Gruppen som har sikret seg eiendommen.
– Vi er fornøyd med transaksjonen og prosessen med DNB Næringseiendom AS som en profesjonell eiendomsaktør. Bergen Hotel Gruppen AS ønsker å vokse innen eiendom, så denne investeringen passer oss godt, sier Erling Falch Monsen i Bergen Hotel Gruppen.

Runder 600 millioner
Selskapet har vært ivrige på kjøpssiden i det siste. I 2014 solgt de tre hotellene Strand Hotel Bergen, Neptun Hotel Bergen og Bergen Hotel Scandic City til Scandic. Pengene de fikk for salget har fått bein å gå på. I januar 2016 kjøpte de Strandgaten 1, det såkalte Vincci-bygget for rundt 150 millioner kroner. Om høsten samme år kjøpte de Folkets Hus for mellom 180 og 200 millioner kroner. Tidligere i år kjøpte de seg inn i Dr. Holms på Geilo. Prisen der er ikke kjent. Nå har de altså kjøpt Rosenkrantz-kvartalet fra DNB Næringseiendom. Heller ikke nå er prisen offisiell, men med leieinntaker på 10 millioner kroner, samt et betydelig potensial er det rimelig å anta at prisen ligger et sted mellom 220 og 240 millioner kroner.
– Vi er enige med DNB om å ikke si noe om prisen, sier Falch Monsen.
Dersom estimatet stemmer har Falck Monsen og Bergen Hotel Gruppen handlet eiendommer de siste årene for i overkant av 600 millioner kroner.
– Det var viktig for oss å sette de pengene vi tjente da vi solgte til Scandic i arbeid. Samlede investeringer ligger nok i den størrelsesorden, sier Falch Monsen.

Lang etappe
Salget omfatter adressene Rosenkrantzgt. 3, Lodin Lepps gate 3, Øvregaten 4/4A/6 og Finnegårdsgaten 8. Øvregaten 2 og Finnegårdsgaten 6, som også er en del av Rosenkrantzkvartalet, er ikke en del av transaksjonen. Samlet areal som selges er ca. 12.300 kvadratmeter hvorav kontor omfatter cirka 8.000 kvadratmeter, forretning 2.000, bolig 900 kvadratmeter og lager 1.400 kvadratmeter. For DNB Næringseiendom innebærer salget at et svært langt kapittel avsluttes. Selskapet har eid eiendommen siden 1964.
– Gjennom salget av Rosenkrantzkvartalet avsluttes en lang etappe for DNB Liv som eier av denne eiendommen. Bygget er et attraktivt kontorbygg, men det er også vår vurdering at det finnes et uforløst potensiale i alternativ bruk av eiendommen. Vi er sikre på at Bergen Hotel Gruppen er en eier som kan ta dette bygget videre, og at eiendommen utvikles videre til beste for Bergen sentrum, sier adm. dir. Gro Boge i DNB Næringseiendom AS.
Ditlef Martens Brødfabrikk etablerte Norges første industrielle bakeri i det nyoppførte bygget Rosenkrantzgt. 3 i 1912. I 1965 flyttet Martens til Minde og bygget har senere vært leiet ut til en rekke forskjellige virksomheter, herunder restaurant i underetasjen. Byggets har en sentral lokalisering i Bergen, med en spennende og variert bygningsmasse.

Ingen hotellplaner
Til tross for at kjøper heter Bergen Hotel Gruppen har ikke selskapet planer om å gjøre sin siste ervervelse om til hotell.
– Vi skal opprettholde bygget som et av beste og mest attraktive kontorbyggene i Bergen sentrum, sier Falch Monsen.
Partene ønsker når det gjelder transaksjonen ikke å gi informasjon av økonomisk karakter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

En unik mulighet til å lære av en av de beste

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Eiendomskreditt styrker laget med erfaren utlånsdirektør

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Seks av ti bedrifter melder om manglende kompetanse

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Signerte en av årets største leieavtaler

Nyheter / onsdag 12. september 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no