Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

100 MILLIONER: Bergen Næringsråds Understøttelseskasse håper på «en fornuftig pris på ca. 100 millioner kroner».

Bergen Næringsråd selger prakteiendom

Men det er ikke hvem som helst som får kjøpe eiendommen med 36 leiligheter ved foten av Sandviksfjellet.

Tore Årdal

tirsdag 5. januar 2021 23:17 (Oppdatert 18. mars 2021 6:53 )

Bergens Næringsråd har eid Formanns vei 29 i 175 år, og formålet har vært å gi eldre trengende tilbud om bolig. Nå tjener imidlertid ikke eiendommen dette formålet, derfor skal eiendommen legges ut for salg.

– Generalforsamlingen i Bergen Næringsråd har gitt fullmakt til å selge eiendommen, og nå venter vi bare på at vedtektsendringen godkjennes av Lotteri- og stiftelsetilsynet, sier Tor Fredrik Müller, som er styremedlem i Bergen Næringsråds Understøttelseskasse.

Han forteller at de skal gå bredt ut for å selge eiendommen, og håper på «en fornuftig pris på ca. 100 millioner kroner». Salgssummen skal inn i et fond, som skal stå for gaveutdelinger.

Bergen Næringsråds Understøttelseskasse er opptatt av å få en riktig eier til den ærverdige eiendommen i Formanns vei 29. Det er uaktuelt å selge til en spekulant som tar sikte på en rask gevinst.

– Vi ønsker en eier som tar vare på eiendommen, og som gir den omsorgen den fortjener. Dette er en vakker eiendom ved foten av Sandviksfjellet, påpeker Müller.

Det er WPS Næringsmegling som har fått oppdraget med å selge Formanns vei 29.

– Dette blir et av vårens mest spennende salg  Det er stor interesse for boliginvesteringer blant investorene i markedet. Det er ikke ofte det tilbys et så stort antall leiligheter i et samlet salg sentralt i Bergen. Vi forventer god interesse, og ser frem til å sette salget i gang, sier Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

«Understøttelseskassen for trængende Haandverkere» ble etablert i 1847, og første aldershjem ble åpnet av foreningen i Kaigaten 26 i 1885. I 1925 ble «Aldershjem ll» åpnet av foreningen i Formanns vei 29. Bygget hadde da 42 ett-roms leiligheter.

I 1970-årene medførte vanskelig driftsøkonomi forfall og slitasje, samt behov for å selge Kaigaten 26 for å pusse opp Formanns vei 29. I 1975 ble eiendommen i Formanns vei modernisert til 36 leiligheter pluss vaktmesterbolig.

I den sisten tiden har leilighetene, i mangel av trengende beboere, blitt leid ut til markedspris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hove selger i sentrum

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Tror på ketchupeffekt i leiemarkedet

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Zurhaar & Rubb kjøper på Lysaker

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Midgard Gruppen kjøpte fire eiendommer i Haukås Næringspark

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Arctic-syndikat kjøpte på Askøy

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

JOF Eiendom selger på Kokstad

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no