Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PÅVIRKET AV PANDEMIEN: Covid-19-situasjonen med myndighetenes smitteverntiltak har påvirket trafikkgrunnlaget, og medført nedgang i parkeringsinntektene, særlig i første halvår. Foto: Bergen Parkering

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Regnskapet for det kommunale selskapet ble preget av pandemien, spesielt i første halvår. Den økonomiske konsekvensen av redusert etterspørsel ble delvis kompensert med økte priser.

Tore Årdal

tirsdag 28. juni 2022 15:40 (Oppdatert 7. november 2022 1:33 )

Regnskapet for 2021 viser at Bergen Parkering i fjor hadde 144,6 millioner i inntekter fra parkering (103,9 mill. i 2020) og 5,6 millioner fra andre faste tjenesteavtaler. Totale inntekter i fjor var på 150,4 millioner kroner, og resultat før skatt endte på 7,1 millioner.

Bergen Parkering AS, som er eid 100 prosent  av Bergen kommune, ble etablert i januar 2011 for å ivareta den konkurranseutsatte delen av Bergen kommunes parkeringsvirksomhet. Privatrettslig parkeringsvirksomhet, med drift av parkeringsanlegg og tilhørende service-tjenester, er selskapets hovedvirksomhet.

Selskapet samarbeider med bransjeorganisasjonen Norpark og ellers offentlige og private selskaper fra bransjen i Norge, samt relevante fagetater lokalt og nasjonalt om omkringliggende interessenter.

– 2021 ble preget av covid-19-pandemien med redusert etterspørsel etter parkering. Den økonomiske konsekvensen av redusert etterspørsel ble delvis kompensert med økte priser fra nyttår 2021. Samtidig tok selskapet nye steg mot en styrket fremtid på sensommeren med oppstart av ny avtale med Grieghallen Parkering, fremgår det av årsberetningen.

Styret er, til tross for påvirkningene fra pandemien, tilfreds med de regnskapsmessige resultatene i 2021.

– Gjennom kontinuerlig utvikling på alle områder og målrettet markedsføring, har styret tro på at selskapets solide posisjon skal sikres og videreutvikles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Storplanen på Laksevågneset ble stoppet – nå er NCC i gang igjen

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Har snart solgt halvparten i Knarvik

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Startet salget med et knall på Paradis

Nyheter / tirsdag 3. oktober 2023

Samler 140 eiendomstalenter i Bergen-regionen

Nyheter / søndag 1. oktober 2023

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Bystyret vedtok Postens plan på Kokstad

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no