Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NYTT CBD: Nygaarden og Media City Bergen (i bakgrunnnen) skaper et nytt høykvalitets kontorområde.

– Bergens nye forretningsområde

Advokatfirmaet SANDS er på plass i lokalene til Entras nyeste kontorbygg i Bergen, Nygaarden. Dermed er området transformert til et nytt forretningsområde.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 23. desember 2022 12:07 (Oppdatert 8. februar 2023 6:41 )

– Gratulerer til SANDS med nye lokaler og til alle samarbeidspartnere og hele Entra-laget med vel gjennomført prosjekt! Dette har vi jobbet for i nesten ti år. Veien hit har vært lang, og til dels kronglete, men resultatet har blitt fantastisk. Med dette bygget settes Nygård og området rundt Media City Bergen for alvor på kartet, sier leder for Entra i Bergen, Sturla Hjelmervik.

Advokatfirmaet har nettopp flyttet inn i de nye lokalene, som ligger rett ved siden av Media City Bergen.

Området har de siste årene blitt transformert til en av Bergens mest attraktive kontordestinasjoner. Da Entra i 2013 startet utviklingen av Media City Bergen, så eiendomsselskapet også potensialet i den attraktive tomten rett over gaten. I

– Dette var et forfallent område som folk hastet forbi. Bybanen satte det på kartet, og nå er vi stolte over å åpne det vi mener er et av Bergens flotteste kontorbygg. I tillegg til selve kontorbygget, skal vi også etablere en gangvei som åpner opp området mellom Nygaarden og våre naboer på Universitetet og Nygårdshøyden. Med Nygaarden har vi skapt et nytt byrom, samtidig som vi har bidratt til etableringen av det som kanskje er Bergens mest attraktive forretningsområde, sier Hjelmervik.

Hjelmervik i Entra forteller at bygget ikke hadde vært mulig å realisere uten alle som har bidratt med sin kompetanse.

– Det er flere hundre mennesker som har vært med å gjøre dette prosjektet mulig. Vi har lagt listen høyt, noe som har krevd mye av mange. Å takke hver enkelt er umulig, men både arkitektene i LINK Arkitektur og LAB som har vært entreprenør, fortjener en stor honnør i tillegg til hele Entra-laget som har arbeidet utrettelig for at prosjektet nå er nær ferdigstilt.

Bygget er nesten helt utleid. Advokatfirmaet SANDS har allerede overtatt sine nye lokaler, og rett over nyttår flytter også Rambøll, Sopra Steria og Henning Larsen inn. Søtt + Salt vil stå for driften av personalrestauranten i bygget samt et nytt bakeriutsalg som vil være åpent for hele byen.

– Kontorbygget Nygaarden tilfører området noe som ikke finnes her i dag. Det gir hele sentrum sør og Nygård et løft. Dette er Bergens nye forretningsområde, og det nærmeste man kommer et «Central Business District» i Bergen, sier Hjelmervik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no