Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: En større eiendom på Svalbard er solgt fra en bergensfamilie til Staten.

Bergensfamilie har solgt
giganteiendom på Svalbard

Statens kjøp av eiendommen Austre Adventfjord på Svalbard er nå formelt gjennomført. Selgerne er en mediesky bergensfamilie.

Torgeir Hågøy

søndag 9. april 2017 22:23 (Oppdatert 8. mai 2018 7:26)

I over 70 år har bergensfamilien Horn eid en stor og kullrik eiendom like utenfor Longyearbyen. Landområdet har de siste årene vært for salg, og det var lenge snakk om at eiendommen kunne havne på utenlandske hender.
Nå har Staten punget ut 300 millioner kroner for den 217,6 kvadratkilometer store eiendommen som ligger like nordøst for Longyearbyen på Svalbard.
Det er industrimannen, investoren og bonden Henning Horn (64) som eier Austre Adventfjord sammen med sine søstre Elin Horn Galtung (68) og Kari Horn (66). Arvingene til deres avdøde bror Johan Jacob Horn eier den siste ideelle fjerdedelen av eiendommen.

Prosessen om kjøpet har pågått siden 2014 da grunneieren tok kontakt med Nærings- og fiskeridepartementet med forespørsel om hvorvidt staten kunne være interessert. Samme år hevdet en kinesisk forretningsmann at han var i forhandlinger om å kjøpe eiendommen, men dette avviste grunneieren. Ut fra en vurdering av blant annet eiendommens beliggenhet nær Longyearbyen og et ønske om at en slik eiendom bør være norsk, sa næringsministeren at staten var innstilt på å overta eiendommen. I fjor høst aksepterte grunneieren statens bud på 300 millioner kroner, og fredag ble kjøpet formelt gjennomført etter at Stortinget ga sin tilslutning.

(Visited 787 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Nyheter / onsdag 20. februar 2019

Vil ha 32 millioner på Kokstad

Nyheter / tirsdag 19. februar 2019

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Nyheter / mandag 18. februar 2019

Skal selge storbygg

Nyheter / fredag 15. februar 2019

Regionens hus er satt på vent

Nyheter / torsdag 14. februar 2019

Businessparken begynner å ta form

Nyheter / tirsdag 12. februar 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no