Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HOTELL: Bergenseren Kjell Rennestraum var interessert i å kjøpe denne eiendommen, men likte ikke alt som kom frem da han undersøkte eiendommen nærmere. Nå er han dømt til å måtte betale 27 millioner kroner i erstatning.

Bergensselskap konkurs etter eiendomskrangel med Carew

Kjell Rennestraum fra Bergen tapte eiendomskrangelen mot John Carew og ble dømt til å betale nær 30 millioner kroner i erstatning. Nå er selskapets hans konkurs.

Torgeir Hågøy

onsdag 22. august 2018 14:12 (Oppdatert 12. april 2019 16:17 )

Bergen tingrett slo mandag selskapet Regnbyen Eiendom 2 As konkurs. Selskapet er heleid av Kjell Rennestraum. Bakgrunnen var et krav fra skattemyndighetene på knappe 87.000 kroner. Det skriver Bergensavisen.

Stridens egentlige kjerne omhandler imidlertid langt større beløp og handler om en eiendomskrangel med tidligere fotballproff, John Carew. I 2014/2015 la Carew og hans mangeårige advokat, Per Arne Flod, ut en større eiendom for salg. Rennestraum fikk tilslaget og kjøpte eiendommen for 126 millioner kroner. Han trakk seg imidlertid da kjøpet skulle gjennomføres. Årsaken var ifølge Rennestraum feil og mangler ved bygget. Carew og Flod måtte da gjennomføre et dekningssalg til en sum som var åtte millioner kroner lavere enn opprinnelig bud fra Rennestraum. De gikk da til sak mot Rennestraum. De vant frem på de fleste punkter og Rennestraum ble dømt til å betale en erstatning på 27 millioner kroner.

Rennestraum er ifølge avisen uenig i denne dommen og har anket til lagmannsretten. Saken er foreløpig ikke berammet. Rennestraum opplyste at han vil kunne dekke kravet dersom han vinner i lagmannsretten og får idømt saksomkostninger.

I og med at Rennestraum har anket dommen er den ikke rettskraftig.

(Visited 872 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skal utforme Torget og Bryggen

Nyheter / søndag 7. juli 2019

Fikk nei til næringsbygg

Nyheter / onsdag 3. juli 2019

DNB kjøper Torgallmenningen 6

Nyheter / mandag 1. juli 2019

Bygger Moxy-hotell for Rieber

Nyheter / fredag 28. juni 2019

Her kommer 16 boliger

Nyheter / torsdag 27. juni 2019

Kan utbyggere pålegges å bekoste bybaneutbygging i Bergen?

Nyheter / onsdag 26. juni 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no