Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HOTELL: Bergenseren Kjell Rennestraum var interessert i å kjøpe denne eiendommen, men likte ikke alt som kom frem da han undersøkte eiendommen nærmere. Nå er han dømt til å måtte betale 27 millioner kroner i erstatning.

Bergensselskap konkurs etter eiendomskrangel med Carew

Kjell Rennestraum fra Bergen tapte eiendomskrangelen mot John Carew og ble dømt til å betale nær 30 millioner kroner i erstatning. Nå er selskapets hans konkurs.

Torgeir Hågøy

onsdag 22. august 2018 14:12 (Oppdatert 12. april 2019 16:17 )

Bergen tingrett slo mandag selskapet Regnbyen Eiendom 2 As konkurs. Selskapet er heleid av Kjell Rennestraum. Bakgrunnen var et krav fra skattemyndighetene på knappe 87.000 kroner. Det skriver Bergensavisen.

Stridens egentlige kjerne omhandler imidlertid langt større beløp og handler om en eiendomskrangel med tidligere fotballproff, John Carew. I 2014/2015 la Carew og hans mangeårige advokat, Per Arne Flod, ut en større eiendom for salg. Rennestraum fikk tilslaget og kjøpte eiendommen for 126 millioner kroner. Han trakk seg imidlertid da kjøpet skulle gjennomføres. Årsaken var ifølge Rennestraum feil og mangler ved bygget. Carew og Flod måtte da gjennomføre et dekningssalg til en sum som var åtte millioner kroner lavere enn opprinnelig bud fra Rennestraum. De gikk da til sak mot Rennestraum. De vant frem på de fleste punkter og Rennestraum ble dømt til å betale en erstatning på 27 millioner kroner.

Rennestraum er ifølge avisen uenig i denne dommen og har anket til lagmannsretten. Saken er foreløpig ikke berammet. Rennestraum opplyste at han vil kunne dekke kravet dersom han vinner i lagmannsretten og får idømt saksomkostninger.

I og med at Rennestraum har anket dommen er den ikke rettskraftig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Skal kjempe for eiendomsbransjen

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Her skal det bygges 75 boliger

Nyheter / søndag 24. mai 2020

Vil bygge ut halve tomten og selge eller leie ut resten

Nyheter / onsdag 20. mai 2020

Verdens første nullutslippshavn kan gi stor byutvikling

Nyheter / tirsdag 19. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no