Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KARAKTERISTISK: Kroepelingården er ett av de mest karakteristiske byggene i Bergen sentrum.

Betalte ca. 360 mill. for Kroepeliengården

Det var West Coast Invest som sikret seg én av Bergens flotteste eiendommer.

Tore Årdal

fredag 12. april 2019 15:26 (Oppdatert 26. juni 2019 14:25 )

I mars skrev Estate Nyheter Vest-Norge at det var med hele åtte budgivere da WPS Næringsmegling fikk oppdraget med å selge ærverdige Kroepeliengården i Strandgaten.

– Det finnes bare et knippe slike eiendommer i Bergen. Den har dessuten hatt samme eier siden bygget ble oppført i 1930, uttalte partner John Kenneth Porten i WPS Næringsmegling etter at Kroepelingården i Strandgaten 18 var solgt.

Meglerforetaket hadde da ikke har anledning til å oppgi salgssum og navnet på kjøper. Nå er det imidlertid klart at den endelige avtalen er signert. Kjøperen er West Coast Invest – én av de største eiendomsbesitterne i Bergen.

Virksomheten har røtter tilbake til 1962, da Helge Eide Knudsen etablerte Spar Kjøp. Siden har dette utviklet til en mangslungen virksomhet, som inkluderer en eiendomsportefølje på ca. 250 000 kvadratmeter på landsbasis. Selskapet er blant annet stor aktør på Flesland. West Coast Invest drives i dag av Helges sønn, Tom Eide Knudsen.

Blant selskapets andre eiendommer i Bergen sentrum er Allehelgensgate 4 – en næringseiendom med Spar Kjøp i første etasje og kontor i de øvrige syv etasjene.

Selgerne, C. Kroepeliens Enke AS m.fl., skal ha fått ca. 360 millioner kroner for eiendommen, som er tilnærmet fullt utleid. Den skal ha en godt differensiert leietakermiks bestående av både kontor-, handels- og lagerlokaler samt bolig. Brutto årsleie er ca. 15,46 millioner kroner.

Kroepeliengården er tegnet av Arnesen & Darre Kaarbø, og ble bygget i 1930. Den ble senere påbygget i henholdsvis 1968 og 2007. I prospektet ble det påpekt at eiendommen er ett av de mest karakteristiske byggene i Bergen sentrum.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Perfekt storm i transaksjonsmarkedet i Bergen

Nyheter / torsdag 16. september 2021

Advarer Bergen-politikerne mot Oslo-fellen

Nyheter / onsdag 15. september 2021

Vil bygge på helsepark med to etasjer

Nyheter / tirsdag 14. september 2021

Tre leiegårder solgt – kommunen benytter ikke forkjøpsrett

Nyheter / mandag 13. september 2021

Sigba Eiendom fikk overskudd på 100 millioner

Nyheter / torsdag 9. september 2021

Leieinntektene skyter i været i Simonsviken Næringspark

Nyheter / onsdag 8. september 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no