Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

OMBYGGING: I fjor ble Rosenkrantzgaten 3 i Bergen bygget om for å lokalisere Samfunnssikkerhetens hus i regi av kommunen. Foto: Google Street View

BHG Eiendom fikk 20 mill. på bunnlinjen

– En god drift og fortsatt stabile leieinntekter til tross for den pågående pandemien, konkluderer styret i årsberetningen til bergensselskapet BHG Eiendom.

Tore Årdal

torsdag 26. august 2021 10:31 (Oppdatert 26. oktober 2021 23:07 )

Bak BHG Eiendom står Erling Falch Monsen med familie. Han startet som trainee på Hotel Norge og kjøpte sin første eiendom på 80-tallet med bare fem rom. Årsregnskapet for 2020 viser at konsernet BHG Eiendom i fjor hadde leieinntekter på 83,9 millioner kroner og andre driftsinntekter på 11,8 millioner.

Utover virksomhet knyttet til næringsbygg i Bergen har BHG Eiendom også en betydelig andel av selskapets midler innen finansplasseringer.

– Selskapets omsetning har vært økende gjennom erverv av flere sentrale eiendommer de senere år. Selskapet har også valgt å inngå langsiktige kontrakter for flere næringsbygg med solide aktører, skriver styret i årsberetningen.

Les også: Kanonstart for næringsmegler i Bergen

Driftsresultatet for konsernet utgjorde i fjor 52,6 millioner kroner mot 57,8 millioner året før. Differansen skyldes i hovedsak ordinære avskrivninger, endringer i kundefordringer og andre gjeldsposter, samt en vesentlig endring i andre tidsavgrensingsposter.

Årsresultatet landet på 19,6 millioner kroner mot 27,6 millioner året før.

– En god drift og fortsatt stabile leieinntekter til tross for den pågående pandemien, samt leietakerreduksjonen som følge av ombyggingen av Rosenkrantzgate 3, har gjort at 2020 var et økonomisk og driftsmessig tilfredsstillende år.

Rosenkrantzgaten 3 ble bygget om etter at Bergen kommune besluttet å samlokalisere flere av sine døgnkontinuerlige vakttjenester i en felles samvirkevakt i denne eiendommen. Samvirkevakten vil utgjøre kjernevirksomheten i Samfunnssikkerhetens hus med 24/7-overvåking av samfunnskritisk infrastruktur og samfunnskritiske tjenester.

Les også: Doblet leieinntektene i det gamle Telenorbygget

For øvrig har ingen av konsernets kunder gjennom 2020 gått konkurs som følge av Covid-19, og det har heller ikke vært innvilget leiereduksjoner til noen av selskapets kunder.

– Det er gitt betalingsutsettelse og annen likviditetsbistand til en håndfull av kundene. Styret vurderer at det ikke er noen stor kredittrisiko knyttet til denne likviditetsbistanden. Samlet sett er konsernet i liten grad blitt økonomisk påvirket av pandemien, fremgår det av årsberetningen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Helse Bergen dømt til å betale millionerstatning til entreprenør

Nyheter / onsdag 27. oktober 2021

Proptech Bergen dobler utleiearealet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Har kuttet i boligprosjekt på Nøstet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Rigger seg for vekst – samles i Førde

Nyheter / mandag 25. oktober 2021

– Dokken blir en gave til byen

Nyheter / fredag 22. oktober 2021

Uenighet om honorar ender i rettssalen

Nyheter / torsdag 21. oktober 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no