Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ERSTATTES: Dagens bygninger framstår i svært dårlig stand og med behov for omfattende oppgradering, derfor vil Blå Kors rive og bygge nytt. Illustrasjon: En til en arkitekter

Blå Kors vil rive institusjon i Fjellsiden og bygge boliger for salg

Tomten skråner mot vest og orienterer seg med utsikt mot sydvest mot Store Lungegårdsvann.

Tore Årdal

fredag 27. november 2020 6:38 (Oppdatert 17. januar 2021 17:39 )

På vegne av Blå Kors Eiendom har En til en arkitekter bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Nubbebakken 1-Kalfarveien 102. Blå kors, som arbeider med rusforebyggende tiltak samt behandling og oppfølging etter behandling, har drevet institusjon i de eksisterende bygningene på eiendommen siden 1965.

– Bygningene framstår i svært dårlig stand og med behov for omfattende oppgradering. Grunneier ønsker å endre bygningenes funksjon fra institusjon til private boliger, og gjennom planarbeidet legge til rette for oppgradering og/eller transformasjon, skriver arkitektselskapet i henvendelsen til PBE.

Intensjonen er at de nye boligene skal selges i det åpne markedet

Totalt bruksareal som det ønskes å legge til rette for, skisseres til ca. 1.700 kvadratmeter, foreløpig estimert til omtrent 14 boenheter. Eksisterende verneverdig trevilla på eiendommen skal bevares.

– Fjellsiden-tomten ligger bratt terreng, og bebyggelsen forholder seg til vegene, og ligger som terrasser oppover skråningene. Topografien gjør at bebyggelsen er plassert på platåer, påpeker En til en arkitekter.

Planområdet ligger i overgangssone mellom de to karakteristiske bystrøkene Kalfaret og Fløen. Kalfaret er et historisk villaområde, som de siste årene har gjennomgått noe fortetting. Til tross for dette er områdets karakter som villastrøk fortsatt dominerende.

– Fløen var tidligere et grenseområde mellom byen og dets omland. Bebyggelsen består av en tett husrekke med arbeiderboliger. Fasadene til disse langs Kalfarveien ligger tett opp til vegen og danner en tydelig bygate. Kalfarveien har bevart sitt historiske løp, heter det i henvendelsen til PBE.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Her kan det komme 22 boliger

Nyheter / søndag 17. januar 2021

Sykehusbygg blir boliger

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Ny markedssjef i Vestenfjeldske: – Tror flere vil søke mot Bergen sentrum

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Reitan kjøper to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Midgard Gruppen blar opp 71,8 millioner for 3 leiegårder

Nyheter / tirsdag 12. januar 2021

Toma ansetter i Bergen

Nyheter / tirsdag 12. januar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no