Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Fra venstre Kenneth Nielsen, prosjektdirektør for eiendomsutvikling i BOB | Elena Buda, Business Development Dimension 10 | Ole Andreas Vorland , prosjektutvikler for eiendomsutvikling i BOB | Ole Herbrand Kleppe, konserndirektør for eiendomsutvikling i BOB.

BOB bruker VR for nye boliger

BOB utvider samarbeidet med Dimension10 og bruker den nye VR-teknologien for å prosjektere og bygge boliger i Bergen og Førde.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 24. november 2019 18:34 (Oppdatert 13. februar 2020 0:01 )

Dimension10s virtual reality-maskinvare skal optimalisere bærekraft og visualisering av prosjekter. Boligbyggelaget BOB vil bruke VR-teknologien for å få ned reisetid når aktørene sitter på forskjellige steder og få bedre visualisering av beslutningsgrunnlaget. BOB jobber med flere løsninger for å digitalisere boligutviklingen og har derfor inngått samarbeidet med teknologiselskapet Dimension10.

– Vi har testet teknologien på et boligprosjekt i Førde og implementerer nå programvaren fullt ut i forprosjektet og detaljprosjekteringen. Vi får bedre visualisering og beslutningsgrunnlag ved å bruke Dimension10 programvare, sier Ole Herbrand Kleppe, konserndirektør for eiendomsutvikling i BOB, Vestlandets største boligbyggelag.

– Når aktørene i prosjektet sitter delvis i Bergen og i Førde er dette et verktøy som gir mindre reisetid og mulighet for å gå inn i prosjektet sammen til tross for at man sitter på ulikt geografisk sted. Dette er en bærekraftig positiv utvikling i forhold til miljø og bruk av ressurser, sier Kenneth Nielsen, prosjektdirektør for eiendomsutvikling i BOB.

– BOB har sagt de skal være i front når det gjelder digitalisering og fokus på klimatiltak. Det er tydelig er at dette ikke er tomme ord nå som de har inngått et samarbeid med oss og for kort tid tilbake et annet samarbeid med Spacemaker. Vi er stolte over å kunne bidra på miljø- og digitaliseringsreisen til BOB og ser på dette kun som starten på et langt og spennende samarbeid sier Aleksander Langmyhr, CEO Dimension10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Handlet for over en halv milliard i fjor

Nyheter / onsdag 3. juni 2020

Kjøpte to eiendommer på Damsgård

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Lars Clementsen Pedersen går til BOB

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Kjøpte ny eiendom og styrker seg i Vestland

Nyheter / mandag 1. juni 2020

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no