Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Prosjektet har «et hint» av italiensk fjellandsby. (Illustrasjon: MAD Arkitekter)

BOB satser på delingsøkonomi

Prosjektet i Åsane rommer blant annet 127 boenheter, to felles «hotellrom», ølbryggeri, forsamlingsrom og verksteder.

Tore Årdal

tirsdag 11. desember 2018 9:17 (Oppdatert 27. februar 2019 10:02)

BOB Eiendomsutvikling AS har bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for storprosjektet Liaparken midt i Åsane sentrum. Reguleringen kom på plass i slutten av november, og nå er det byggingen som står for tur.

– Vi håper på oppstart i løpet av august. Salgsstart blir når rammetillatelse foreligger, sier prosjektutvikler Kenneth Mikkelsen i BOB Eiendomsutvikling AS.

Han forteller at arbeidet med prosjektet ble igangsatt for 3 år siden, og at det hele tiden har vært sterkt fokus på delingsøkonomi og omfattende bruk av ny teknologi for beboerne.

– Mange av dem som kommer til å kjøpe bolig i Liaparken, er godt voksne. De har kanskje barn som har flyttet ut, og kjøper gjerne en leilighet med ett eller to ekstra soverom til besøk. Det skal de slippe her, og derved få rimeligere leiligheter, sier Mikkelsen.

Beboerne i de 127 leilighetene får nemlig tilgang til 2 små leiligheter med 2 soverom, bad og minikjøkken. Ifølge Mikkelsen blir dette nesten som 2 hotellrom.

– Beboerne booker rom etter behov på egenutviklet app for all delingsøkonomi i prosjektet, og betaler et mindre beløp, alt etter om det er med eller uten vask. I tillegg blir det felles ølbryggeri, fullt utrustet snekkerverksted, forsamlingslokale med kjøkken samt drivhus med urtehage. Beboerne får også tilgang på kajakker, el-sykler, biltilhengere og en rekke andre deleobjekter, forteller han.

Etterspørselen etter parkeringsplass for egen bil er også betydelig redusert, derfor blir det bildelingsordninger for flere type løsninger.

– Kommer BOB til å satse mer på prosjekter med delingsøkonomi?

– Helt klart. Vi har i flere år satset på denne utviklingen. Både delingsøkonomi og bruk av nyutviklet teknologi i boligene og prosjektet er noe som også vil ha høy prioritet hos oss videre fremover, svarer Mikkelsen.

Det er MAD Arkitekter som har utarbeidet prosjektet, som blir liggende langs Liavannet/Liavegen i skråningen opp mot Flaktveitveien. Det er planlagt 127 leiligheter fra 36 til 115 kvadratmeter, med hovedfokus på leiligheter rundt 60-70 kvadratmeter.

Prosjektet er tenkt som et samlingspunkt for unge og eldre, enslige og storfamilier, midt i Åsane, med et hint av italiensk fjellandsby.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Rekordår for DNB Næringsmegling Bergen

Nyheter / torsdag 21. mars 2019

– Investorene vil ha mer i Bergen

Nyheter / onsdag 20. mars 2019

Kontorledigheten faller videre

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Fikk nei til dette prosjektet

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Her kommer nesten 100 boliger

Nyheter / søndag 17. mars 2019

Milliardutbygging i skjærgården

Nyheter / torsdag 14. mars 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no