Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SKARPT MARKED: Teamet i WPS Næringsmegling konstaterer at flere familieselskaper i Bergen velger å realisere gevinst i et historisk skarpt marked.

«Brennhett transaksjonsmarked i Bergen»

Ifølge WPS Næringsmegling er 75 prosent av investorene nettokjøpere av næringseiendom de neste 12 månedene.

Tore Årdal

fredag 19. november 2021 9:15 (Oppdatert 25. november 2021 19:21 )

– I transaksjonsmarkedet har vi registrert nye rekorder, hvor både transaksjonsvolum og antall transaksjoner for lengst har passert tidligere toppnoteringer. Markedet er preget av sterk etterspørsel, relativt få prime-objekter i markedet og meget god kapitaltilgang hos investorer, skriver WPS Næringsmegling i sin markedsoppdatering for Bergen.

Transaksjonsmarkedet har i hele 2021 vært preget av svært høy aktivitet. Tidligere rekorder, både når det gjelder volum og antall transaksjoner, er for lengst passert, og enda gjenstår transaksjonsmånedene i fjerde kvartal.

18 milliarder på 12 måneder

Ved utgangen av første halvår i 2021 hadde WPS allerede registrert et transaksjonsvolum på 10,8 milliarder kroner. Den største transaksjonen er salget av Asset Buyout Partners fra HitecVision til Fastighets AB Balder.

YTD (year to date) transaksjonsvolum utgjør nå nesten 18 milliarder kroner fordelt på 57 transaksjoner. Dette er ny rekord for Bergensmarkedet, både med tanke på volum og antall transaksjoner.

– Etterspørselen i markedet er fortsatt sterk, og i vår siste investorundersøkelse oppgir 75 prosent av investorene at de er nettokjøpere av næringseiendom de neste 12 månedene. Videre er markedet preget av god likviditet, og investorene har meget god tilgang på finansiering, skriver WPS Næringsmegling i markedsoppdateringen.

Flest lokale selgere

Lokale investorer er den desidert største selgergruppen,
og representerer et samlet salgsvolum på nærmere 7 milliarder.

– Her ser vi at flere profesjonelle selskaper er aktive, i tillegg til at det er flere familieselskaper som velger å realisere gevinst i et historisk skarpt marked. De nasjonale investorene har også vært aktive på selgersiden, og er nest største selgergruppe, påpeker WPS.

På kjøpersiden har nasjonale investorer forbigått de lokale investorene, og trenden med at nasjonale investorer kjøper eiendom i Bergen fortsetter. Eksempler på nasjonale investorer i år er Rica Eiendom, OBOS og Entra.

Mer åpent marked

Tidligere år har lokale kjøpere stått for nærmere halvparten av transaksjonsvolumet, men andelen er nå halvert til 25 prosent.

– Bergensmarkedet er blitt mer åpent de senere årene, og i større grad presenteres eiendommene også til de nasjonale og skandinaviske aktørene. Videre har også utenlandske investorer igjen fått øynene opp for Bergen, og har i 2021 investert for minst 2 milliarder kroner, hvilket er på nivå med de 5 foregående årene samlet, fremgår det av markedsoppdateringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no