Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

AVVENTENDE: – Det er naturlig å være avventende, slik situasjonen er nå, sier Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

– Business as unusual

Det er avventende holdning i transaksjonsmarkedet, men WPS Næringsmegling opplever ingen direkte forventninger om nedgang i eiendomsverdiene i det korte bildet.

Tore Årdal

onsdag 15. april 2020 16:20 (Oppdatert 9. juli 2020 15:31 )

I fjor ble det omsatt næringseiendommer for over 10 milliarder kroner i Bergen, men Lars Erik Wirsching, daglig leder i WPS Næringsmegling, er helt klar på at årets volum ikke kommer i nærheten av dette.

– Selv om det er business as unusual og avventende i transaksjonsmarkedet, opplever vi ingen direkte forventninger om nedgang i eiendomsverdiene i det korte bildet. Renten er lav, og eierne kan sitte på eiendommene en god stund. Men det er selvsagt usikkerhet knyttet til den enkelte leietakers situasjon. Det er naturlig å være avventende, slik situasjonen er nå, sier Wirsching.

Næringsmegleren har fått en rekke henvendelser fra gårdeiere i forbindelse med at leietakere har bedt om kutt i husleien.

– Det virker også som at vi har tålmodige banker nå. Dette er jo en dugnad, påpeker han.

Innenfor lager og logistikk er det fortsatt stor aktivitet. Ifølge Wirsching fortsetter trenden med større behov for mellomlagring for netthandelen, samtidig som sentralt beliggende virksomheter innenfor både logistikk og industri flyttes ut av Bergen sentrum. Han viser blant annet til DB Schenker, som søker etter en tomt på 30-40 mål i Bergen og omegn.

Les også: Store planer for Dokken

Når det gjelder kontormarkedet, påpeker han at det er mange offentlige leietakere som jakter lokaler.

– Det er mange offentlige aktører som har leiekontrakter med utløp i 2020 og 2021, sier Wirsching, som heller ikke har sporet noen forventning om nedgang i leieprisene i den spesielle situasjonen.

På kontorsiden viser han blant annet til Statsbygg, som utfører en mulighetsstudie på vegne av Domstoladministrasjonen. De ønsker innspill på kontorlokaler med inntil 2 500 kvadratmeter ledig i 0-5 minutters gange fra Bergen tinghus. Søket gjøres i forbindelse med at tinghuset skal rehabiliteres, og det kan bli aktuelt å leie inn lokaler i markedet. Lokalene skal kunne romme arbeidsplasser og/eller rettssaler.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Gamle Christian Michelsens Institutt kan bli boligområde

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

Nå vil Coop også tilby dagligvarer på Midtun

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

BOB inn i omstridt prosjekt – åpner for omfattende medvirkning

Nyheter / tirsdag 11. mai 2021

Bonava måtte kjøpe villa – nå kan det bli leilighetshus

Nyheter / mandag 10. mai 2021

Den Nationale Scene flytter til Laksevåg

Nyheter / fredag 7. mai 2021

Transaksjon på 9 milliarder: Flere av eiendommene er i bergensregionen

Nyheter / torsdag 6. mai 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no