Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FØRST: Expobygget som skal stå ferdig i november er det første kontorbygget i Bergen Business Park.

Businessparken begynner å ta form

Comfort hotell Bergen Airport i 2017 var første skritt, neste etappe med et kontorbygg bygges nå. Bergen Business Park er i siget.

Glen Widing

tirsdag 12. februar 2019 7:15 (Oppdatert 23. april 2019 21:32 )

– På denne delen av næringsparken er det plass til tre kontorbygg ved siden av hotellet. Expobygget blir det første og står ferdig i månedsskiftet oktober/november oppå en parkeringskjeller som også skal ligge under neste kontorbygg – Midtbygget, sier daglig leder Terje Lorentzen i Bergen Lufthavn Utvikling.

Veidekke er i rute med byggingen, og så fort investeringsbeslutningen for Midtbyget er klar går Veidekke i gang der også. Totalentreprisen for disse to er verdt rundt 220 millioner kroner før moms.

– Midtbygget og etterhvert det tredje og siste bygget på akkurat denne eiendommen, blir omtrent like store som Expobygget, påpeker Lorentzen.

Kontorbygningen ender på fem etasjer med opptil 1.060 kvadratmeter per etasje. Disse kan slås sammen eller deles i mindre enheter og skreddersys etter behov. I første etasje planlegges servicefunksjoner som blant annet kontorhotell, lounge med servering, møte- og konferansefasiliteter.

Internasjonalt knutepunkt

Bergen Lufthavn Utvikling (50/50 Linstow og Flesland Holding), har store planer på Flesland. Expobygget og Midtbygget blir på totalt 14.000 kvadratmeter. Som naboene til Comfort hotell og endestasjonen på Bybanen, markerer de starten på næringsbyen ved den nye flyplassterminalen. Ambisjonen er å skape en næringspark av internasjonalt format, et knutepunkt for lokalt og regionalt næringsliv og en næringslivsmotor for hele Vestlandet.

– Vi har en reguleringsplan på totalt 186.000 kvadratmeter næringslokaler som strekker seg nedover mot Scandic hotell, men det vi driver med her er ikke nybrottsarbeid. Flere andre steder i Europa har allerede, eller bygger slike flyplassnære næringsparker, som Manchester, Zürich og Arlanda. Vi vil heve Bergen Business Park opp på et solid nasjonalt nivå, sier Lorentzen.

Da Comfort hotell åpnet gikk Flesland fra 200 til 800 hotellrom, et antall som han tror holder på ganske lang sikt.

– Hotellet går veldig bra og har blitt et godt tilbud til de reisende. Vi tror markedet er mettet akkurat nå og at det nok blir en stund til neste hotell på Flesland. Men det skjer mye rundt oss også, så jeg skal aldri si aldri, påpeker Lorentzen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil bygge på og åpne hotell

Nyheter / tirsdag 20. august 2019

Skal bygge på Søreide

Nyheter / mandag 19. august 2019

Her kan det komme 19 leiligheter

Nyheter / søndag 18. august 2019

Midgard Gruppen kjøpte på Straume

Nyheter / torsdag 15. august 2019

Vil bygge 20 boliger på resttomt

Nyheter / onsdag 14. august 2019

Nå kommer føringer for sjøfronten

Nyheter / tirsdag 13. august 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no