Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KOMBIBYGG: Til våren starter Byggmester Markhus å bygge 146 leiligheter og en Rema-butikk i Knudsenkvartalet i Fyllingsdalen.

Bygger boliger for 272 mill.

Byggmester Markhus er tildelt totalentreprisen for å bygge 146 leiligheter og en Rema-butikk i Knudsenkvartalet i Fyllingsdalen.

Glen Widing

onsdag 12. desember 2018 7:57 (Oppdatert 12. april 2019 16:16 )

Det er Axer Eiendom og Rema Etablering som er byggherrene bak det en av de største leilighetssatsningene i Fyllingsdalen på flere tiår. Prosjektet gjennomføres i tre trinn, og aller første spadetak skjer allerede før sommeren 2019. De første leilighetene planlegges overlevert et drøyt år senere.

– Totalt blir Knudsenkvartalet 16.675 kvadratmeter der boligdelen utgjør 12.377. Dette er en av våre større kontrakter, sier daglig leder Stein Otto Johannessen i Byggmester Markhus i en pressemelding.

Sentral beliggenhet

Prosjektet i Hjalmar Brantings vei 2 er svært sentralt, kun få minutter fra Oasen Senter. Et bybanestopp er planlagt i nærheten og gir kort reisetid til Bergen sentrum.

– Arkitektene hos Tippetue, Privatmegleren og Markhus har fått prosjektet sjeldent raskt fra tegnebrettet gjennom regulering og forhåndssalg til prosjektering, sier prosjektleder Christer Mæhlum i Axer.

Markhus har hatt flere store boligprosjekter de senere årene. Siden noen nærmer seg slutten, og noen litt mindre er allerede avsluttet, passer dette prosjektet inn i driften. Stein Otto Johannessen ser frem til å levere på tid og med forventet kvalitet.

– Vi jobber nå aktivt med forberedelsene til byggestart. Med 155 ansatte har vi en målsetning om å inngå langsiktige kontrakter. Det gir trygghet og arbeidsro, og sikrer det langsiktighet for våre samarbeidspartnere, sier han.

Axer har siden etableringen i Bergen i 2016 blitt en betydelig aktør på Vestlandet. Selskapet har nå ca. 230 boliger under bygging, og 3.300 boliger under utvikling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no