Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

2021: Veidekke skal bygge hotellet i Solheimsviken, for GC Rieber Eiendom. Ill.: Paal J Kahrs Arkitekter - OG Arkitekter, MIR

Bygger Moxy-hotell for Rieber

GC Rieber Eiendom har tildelt Veidekke oppdraget med å bygge et nytt hotell i finans- og teknologiklyngen Solheimsviken i Bergen.

Glen Widing

fredag 28. juni 2019 9:53 (Oppdatert 7. oktober 2019 22:31 )

Det miljøsertifiserte Moxy-hotellet får 199 rom og blir det andre i Norge for Marriott, verdens største hotellkjede. Kontrakten er en totalentreprise verdt om lag 220 millioner kroner før moms, ifølge en pressemelding.

Moxy er Marriott-kjedens ungdommelige alibi, og hotellet skal profileres etter deres konsept. Hotellet blir bygd ytterst på kaikanten i Solheimsviken sentralt. I sjøkanten kommer det en promenade som sammen med byggets restaurant skal lokke byens befolkning og besøkende til å ta turen innom. Solheimsviken, sammen med Marineholmen, er Bergens innovasjonsdistrikt med et stort antall studenter, startups og etablerte virksomheter innen finans, teknologi, marine og maritime næringer.

LES OGSÅ: Boliger på Store Lunegårdsvann https://www.estatevest.no/verdens-forste-baerekraftige-kanalby/

– Utformingen og plasseringen gjør at dette blir et viktig landemerke i Bergen. Vi har god erfaring med å bygge hoteller her i byen, og setter ekstra stor pris på at det skal miljøsertifiseres, sier direktør Ingmar Austevoll i Veidekke storbyregion Bergen.

Det nye hotellet får et totalareal på 7.800 kvadratmeter fordelt på seks etasjer. Det får en fasade med materialer og farger som gir et uttrykk beslektet med nabobygget Skipet som er under oppføring. Byggearbeidene starter i august med ferdigstillelse i mars 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Her vil Midgard Gruppen bygge på

Nyheter / fredag 13. desember 2019

9 milliarder i år

Nyheter / tirsdag 10. desember 2019

Flytter fra Media City Bergen

Nyheter / mandag 9. desember 2019

Knallsterkt transaksjonsmarked i Bergen

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Nominert til internasjonal prestisjepris

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Åpner to nye hoteller i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 6. desember 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no