Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Tore Bjørke og Bård Løvaas er forøyd med å være i gang med byggingen av Expo-bygget i Bergen Businesspark. (Foto: Torgeir Hågøy)

Bygger på spek i Bergen

Det har vært langt mellom spekulasjonsbyggene i Bergen de siste årene, men nå er Bergen Lufthavn Utvikling i ferd med å reise det første kontorbygget i Bergen Businesspark, og det uten å ha signert en eneste leieavtale.

Torgeir Hågøy

onsdag 16. mai 2018 5:00 (Oppdatert 25. september 2018 20:41)

I GANG: Byggingen av det første kontorbygget i Bergen Businesspark er nå i gang.

– Vi er litt tøffe, fleiper prosjektdirektør i Linstow, Tore Bjørke.
Han sier det med et smil, og legger fort til at dette på ingen måte er et ugjennomtenkt trekk fra utbyggerens side.
– For denne typen bygg, hvor vi ikke sikter oss inn mot en stor enbruker, er leieprosessene kortere. Det betyr at det er en stor fordel å ha satt spaden i jorden og slik vise markedet at vi mener alvor med bygget, sier Bjørke.

6000 kvadratmeter
Bergen Businesspark er et stort utviklingsprosjekt så å si vegg i vegg med den nye terminalen på Flesland. Prosjektet er på tilsammen 180.000 kvadratmeter og eies av Linstow sammen med Flesland Holding. Første bygg ut var Comfort Hotel Bergen Airport. Bygg nummer to, som er det såkalte Expo-bygget vil komme mellom dette og den nye flyplassterminalen.
– Dette bygget er på knappe 6000 kvadratmeter, og er det bygget som vi nå er i gang med å bygge, sier markedssjef for prosjekter i Linstow, Bård Løvaas.
Veidekke sikret seg kontrakten og satte i gang med byggingen for et par måneder siden. Etter planen skal bygget stå ferdig i oktober neste år. Kontrakten, som også inkluderer bygg nummer tre, det såkalte Midt-bygget, har en samlet verdi på 220 millioner kroner.

Mye konverteres
Ingen av byggene har noen signerte leiekontrakter, men de er i dialog med flere potensielle leietakere.
– Selv om vi har signert en totalentreprise med Veidekke, så bygger vi bare det første bygget i denne omgang. Midt-bygget kommer etterpå og når leietakerne er på plass, sier Bjørke.
Han forteller at de for Expo-bygget vurderer flere ulike konsepter, blant annet et muligheten for et kontorhotellkonsept.
– Dette vil fungere fint sammen med hotellet. Vi har hatt stor suksess med møteroms-fasilitetene på hotellet og vurderer også en utvidelse av disse og da gjerne i samarbeid med hotell-operatøren Choice, sier Bjørke.
Løvaas legger til at de også er i dialog med andre aktører, som ser på det som attraktivt å ligge tett på flyplassene og de mulighetene det representerer.
– Det er også en del bygg som er tatt ut av markedet og som konverteres til blant annet bolig. Det har vært en medvirkende årsak til at vi valgte å gå i gang med bygget, sier Løvaas.

(Visited 1 083 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Rekordår for DNB Næringsmegling Bergen

Nyheter / torsdag 21. mars 2019

– Investorene vil ha mer i Bergen

Nyheter / onsdag 20. mars 2019

Kontorledigheten faller videre

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Fikk nei til dette prosjektet

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Her kommer nesten 100 boliger

Nyheter / søndag 17. mars 2019

Milliardutbygging i skjærgården

Nyheter / torsdag 14. mars 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no