Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HOTELL: Bergenseren Kjell Rennestraum var interessert i å kjøpe denne eiendommen, men likte ikke alt som kom frem da han undersøkte eiendommen nærmere. Nå er han dømt til å måtte betale 27 millioner kroner i erstatning.

Carew med full pott i eiendomskrangel

John Carew får 27 millioner kroner i erstatning etter en havarert eiendomskrangel med en bergenser.

Torgeir Hågøy

torsdag 24. mai 2018 20:53 (Oppdatert 18. september 2018 21:26)

John Carew AS og advokat Per Arne Flod AS gikk seirende ut av søksmålet mot bergenseren Kjell Rennestraum. Bergenseren gjorde ikke opp for seg, da han mente eiendommen hadde en rekke mangler. Oslo tingrett mener derfor at Carew og co var i sin fulle rett i å heve salget, og idømmer John Carew og Per A. Flod renter og erstatning på totalt 26,7 millioner kroner.
Om kjøperen Kjell Rennestraum skriver Oslo tingrett at «han handlet klanderverdig ved å inngi et høyt bud nettopp med det formål å stoppe den pågående salgsprosessen». Det skriver Nettavisen.

Da Rennestraum ikke gjorde opp for seg valgte John Carew og Per A. Flod å gjennomføre et dekningssalg, og fikk til slutt 118 millioner kroner for bygget. Deretter krevde de erstatning fra både Regnbyen Eiendom og Rennestraum privat.

Oslo tingrett konkluderer altså med at Carew og Flod har fått medhold i det vesentlige, og pålegger motparten å betale deres advokatutgifter. Dommen pålegger Regnbyen Eiendom å betale 15,3 millioner kroner, pluss en erstatning på 5,7 millioner kroner. I tillegg pålegges Kjell Rennestraum personlig å betale 5,0 millioner kroner i erstatning til Per Arne Flod AS og John Carew. Og som siste post må bergenseren og hans selskap betalte motpartens advokatregning på 710.000 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

En unik mulighet til å lære av en av de beste

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Eiendomskreditt styrker laget med erfaren utlånsdirektør

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Seks av ti bedrifter melder om manglende kompetanse

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Signerte en av årets største leieavtaler

Nyheter / onsdag 12. september 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no