Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

144 ROM: Citybox Danmarks plass har 144 rom – en god miks av enkelt-, dobbelt- og familierom. Foto: Citybox

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Bergensselskapet Citybox ønsker å skape en grønn oase rundt Norges nest mest trafikkerte veikryss.

Tore Årdal

torsdag 16. mai 2019 14:05 (Oppdatert 30. august 2019 11:57 )

Citybox, som ble etablert av tidligere byrådsleder Martin Smith-Sivertsen, åpnet sitt første hotell i Bergen i 2006. Siden den tid har hotellkjeden utvidet med et hotell i Oslo, og nå står Citybox Danmarks plass for tur.

Hotellet åpnet for gjester mandag 13. mai. Det har totalt 144 rom – en god miks av enkelt-, dobbelt- og familierom. I tillegg er det en suite på toppen.

Annerledes utforming

– Hotellrommene har en litt annerledes utforming, hvor vi blant annet har bygget inn et vindusmøbel, slik at man kan sitte i vinduskroken og se utover byen. Bygget er grønt utvendig, og gjennom interiøret har målet vært å skape følelsen av en grønn oase. Det synes vi er en fin kontrast til trafikkerte Danmarks plass, sier administrerende direktør Eivind Hjulstad i Citybox.

Interiøret på Citybox er skandinavisk, og hovedfokuset er at det skal være funksjonelt.

– Den skandinaviske designstilen er veldig populær både i Norge og i resten av Europa. Vi har også lagt vekt på små detaljer som egenproduserte bilder på rommene med motiver fra lokalområdet og naturen i fjellene rundt, sier Hjulstad.

Street food

Resepsjon og lobby ligger i første etasje sammen med street food-restauranten JAJA og spa-anlegget Metime. Disse områdene glir over i hverandre og fungerer som en helhet. Det grønne temaet går igjen både i selve hotellet, men også rundt fellesområdet, spa-anlegget og restauranten. I kjelleretasjen er det indisk restaurant og squashbane.

– Hotellet ligger i et spennende område som er i sterk vekst. Det er denne veien byen strekker seg, og vi gleder oss til å ta del i denne utviklingen. Sammen med JAJA, Metime og Milepel vil vi tilføre nytt liv til Danmarks plass og områdene rundt, sier Hjulstad.

Smekkfulle hoteller

Hotellgjester vil ikke oppleve Danmarks plass som usentralt?

– I høysesongen er det stort sett smekkfullt på alle hoteller i Bergen, og vi tilbyr lavere priser enn sentrumshotellene. Vi tror også at denne beliggenheten vil fungere godt for forretningsreisende, for her er det både parkeringsmuligheter og bybane nesten rett utenfor døren. Setter man seg på en bysykkel, er man i sentrum på bare få minutter, svarer Hjulstad.

Blir det flere Citybox-hoteller i Bergen?

– Man skal aldri si aldri. Vi ser i alle fall etter flere lokasjoner i Oslo, sier han.

Rundt årsskiftet åpner selskapet også et hotell med 272 rom i Tallin. Dette hotellet blir beliggende i det nye urbane området Porto Franco ved sjøen i den estiske hovedstaden. Dette blir det første hotellet som Citybox AS åpner i utlandet

Bygget på Danmarks plass eies av Milepel, som også står bak et spektakulært boligprosjekt på Skjoldnes med 75 boenheter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Skal kjempe for eiendomsbransjen

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Her skal det bygges 75 boliger

Nyheter / søndag 24. mai 2020

Vil bygge ut halve tomten og selge eller leie ut resten

Nyheter / onsdag 20. mai 2020

Verdens første nullutslippshavn kan gi stor byutvikling

Nyheter / tirsdag 19. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no