Colonialen blir leietaker på Sundt
Restaurantkonseptet på Sundt skal være elegant, kult og delikat.
– Colonialen skal drive sitt restaurant- og barkonsept fra byens råeste lokasjon i sjette etasje. I forbindelse med etableringen blir også den flotte takterrassen tatt i bruk, og Colonialen vil bruke kortreist mat dyrket fra eget mattak i sine retter, sier Renate Iversen, eiendomssjef i DNB Næringseiendom.
Med sin erfaring og ekspertise innen mat og vin, skal de lage et helt nytt konsept til glede for bergensere og tilreisende.
– For oss er Sundt helt unikt, både historien og bygget, og vi gleder oss enormt til å bli en del av dette. Vi opplever en tilknytning og likhetstrekk til bygget og dens historie, og ønsker å tilføre noe særegent i Bergen, slik man hadde i tankene da varemagasinet først åpnet, sier Laila Skorge, daglig leder i Colonialen.
Konseptet på Sundt skal være elegant, kult og delikat.
– Vi vil skape minneverdige opplevelser i toppetasjen med utsikt over Bergen. Restauranten skal gi opplevelsen av å tre inn i urban atmosfære, med referanser til et storbyliv i Brooklyn og New York. En cool toppleilighet hvor det første som møter deg når du trer ut av heisen, er et åpent kjøkken og en bar i front. Det skal være en lavterskel og inkluderende restaurantopplevelse med kvalitet og et prisnivå som ligger i mellomsjiktet, forteller Skorge.
– Etablering av restaurant / bar i sjette etasje har vært del av strategien, og muligheten for å gjøre disse lokalene tilgjengelig for publikum, har vært viktig for oss, sier administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro Boge.
I disse dager samarbeider Colonialen med Mattak om forhøsting av det som allerede er dyrket på taket.
En av våre viktigste verdier er respekt, og med det mener vi også respekt for råvarer og vårt miljø. Og hva er vel bedre enn den fantastiske løsningen hvor vi kan ivareta dyrking, høsting og koking på ett og samme sted, sier Laila Skorge.
– Bærekraft skal være en viktig del av prosjektets DNA, og her har blant annet arealeffektivisering og delingsøkonomi vært noe vi har hatt med oss. Dette har blant annet ført til et unikt samarbeid mellom Colonialen og PwC som vil gi spennende synergier for begge leietakerne, sier Boge.
PwC, med rundt 300 ansatte, blir den største leietakeren på Sundt. PwC har, i samarbeid med DNB, valgt å ikke prioritere kantine til ansatte, da arealet ville stått ubrukt store deler av dagen. Derfor tar PwC i bruk Colonialen sin restaurant for sin lunsjservering på dagtid.