Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FØRST INN: Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet er de første som skal flytte inn i nytt bygg på Dokken

De to sentrale aktørene har bestemt hvor på Dokken de vil samlokaliseres

Med den ønskede tomten, vil Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet bli godt synlig og være sentrale komponenter i den nye bydelen.

Tore Årdal

søndag 13. juni 2021 18:06 (Oppdatert 16. september 2021 6:55 )

I et høringsinnspill til arealstrategi Dokken skriver Statsbygg at området nå skal utvikles til Havbyen Bergen, og at en bærekraftig forvaltning av havet vil være en hjørnesten i utviklingen fremover. Brevet er et felles innspill fra både Statsbygg, Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet.

– For Bergen vil det i denne sammenheng være viktig å etablere seg som landets viktigste by innen forskning, utvikling og forvaltning av våre marine ressurser. Kunnskap om og utnyttelse av havets ressurser vil kunne bli en motor for verdiskaping i Bergen de neste 50-100 år, men da bør vi bruke muligheten som utvikling av Dokken gir for å profilere Havbyen Bergen, heter det i brevet.

De tre aktørene mener derfor at byplangrepet må gjenspeile slike ambisjoner og være en bydel der forskning, forvaltning, næring og boliger planlegges slik at bydelen nettopp markerer seg som Havbyen.

– Som følge av dette, mener vi at våre institusjoner bør samlokaliseres på tomtealternativ C, godt synlig og som sentrale komponenter i bydelen. Vi mener dette er riktig for å profilere Havbyen på en god måte.

Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet er de første som skal flytte inn i nytt bygg i den nye havbydelen på Dokken, som totalt er på 250 mål. Samlokaliseringen omtales av Bergen kommune som et pionerprosjekt og en motor i byutviklingen.

Statsbygg har fått i oppdrag å gjennomføre et forprosjekt, som blant annet omfatter å identifisere en egnet tomt med en arealramme på 40.400 kvadratmeter BTA bygningsmasse. Omtrent 50 prosent av arealene er våt- og tørrlaboratorier, mens resten er kontorarbeidsplasser.

Total ramme for prosjektet ved inngangen til forprosjektet er 3,18 milliarder kroner inklusive tomt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Perfekt storm i transaksjonsmarkedet i Bergen

Nyheter / torsdag 16. september 2021

Advarer Bergen-politikerne mot Oslo-fellen

Nyheter / onsdag 15. september 2021

Vil bygge på helsepark med to etasjer

Nyheter / tirsdag 14. september 2021

Tre leiegårder solgt – kommunen benytter ikke forkjøpsrett

Nyheter / mandag 13. september 2021

Sigba Eiendom fikk overskudd på 100 millioner

Nyheter / torsdag 9. september 2021

Leieinntektene skyter i været i Simonsviken Næringspark

Nyheter / onsdag 8. september 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no