Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY NÆRINGSMEGLER: Basale næringsmegling har etablert seg i Bergen, med Agnete Barstad som megler. Det er avdelingsleder hos Basale, Ole Kristian Johannessen, godt fornøyd med. (Foto: Torgeir Hågøy)

Det er en ny megler i byen

Kampen om utleieoppdragene hardner til. Bergen har fått en ny næringsmegler, Basale Næringsmegling. 


Torgeir Hågøy

fredag 12. juni 2015 8:09 (Oppdatert 19. februar 2018 11:28 )

– Vi har gått svanger med dette i lang tid, og nå har vi endelig klart å få dette på plass. Avdelingen i Bergen teller nå totalt ni medarbeidere, sier avdelingsleder for Obos Basale, Ole Kristian Johannessen.

Skulle bare mangle

Med seg på laget har han fått Agnete Barstad. Hun har 15 års erfaring fra eiendomsmarkedet i Bergen og er den som skal få selskapets næringsmeglingavdeling i Bergen opp å gå.

– Vi dekker store deler av Norge med meglingsfilialer i Oslo, Trondheim og Tromsø, da skulle det bare mangle at vi ikke hadde det i Bergen også, sier Barstad.

Større forståelse

Basale forvalter i dag cirka 140.000 kvadratmeter næringsareal i Bergen. En av de viktigste forvaltningsoppgaven er å sørge for at lokalene til enhver tid er leid ut.

– Det som skiller oss fra de andre næringsmeglerne i Bergen er at vi ikke bare er en ren megler. Vi er til stede gjennom hele leiekontraktens livssyklus. En vanlig megler slipper leietakeren når leiekontrakten er signert, mens vi følger dem fra A til Å. Vi kjenner dermed både byggene og leietakerne godt og har dermed en større forståelse for de ulike behovene. For oss er det også viktigere å få en leietaker til å bli værende i bygget enn at vi skal ha et nytt megleroppdrag. Vi mener dette er en av våre store styrker, sier Barstad.

Johannessen legger til at de ønsker å være et «One Shop Stop», altså at de får dekket alle sine eiendomsrelaterte behov på ett sted.
– Vi er også en del av en større tverrfaglig organisasjon med 215 spesialister innenfor fagfelt som blant annet jus, finans, økonomi, regnskap, drift og teknisk. Dette drar vi god nytte av i vårt meglingsarbeid, sier han.

Begynner med egen portefølje

Barstad ble ansatt i mai og skal jobbe med både forvaltning og megling. Hun skal jobbe med de lokalene som Basale har i sin portefølje, men er også være et megleralternativ for eksterne frittstående kunder uten forvaltningskontrakt.

– Vi skal bygge oss opp til å bli en godt synlig næringsmegler i Bergen. Det betyr også at vi på sikt kommer til å ansette flere medarbeidere, men først må vi få meglingsbiten opp å gå, sier Johannessen.

Les også:
Næringsmegler halverer staben etter inntekstfall

Schjødt til himmels

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no