Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FORTSATT AKTIVITET: Utleiemegler hos Eiendomsmegler 1 Næring i Stavanger, Jarle Holmen, forteller at det fortsatt skjer ting i leiemarkedet i Stavanger. (Foto: EM1 Næring)

Det tegnes fortsatt nye 
leiekontrakter i Stavanger

STAVANGER: Selv om oljebremsen har rammet oljebyen hardt er det fremdeles bevegelse i Stavanger-markedet. 

Torgeir Hågøy

onsdag 2. mars 2016 5:00 (Oppdatert 28. februar 2018 10:15 )

– Det er på ingen måte helt tørt i Stavanger. Vi har leid ut en rekke lokaler i løpet av 2015 og den tendensen fortsetter også i 2016, sier utleiemegler hos Eiendomsmegler 1 Næring i Stavanger, Jarle Holmen.

LES OGSÅ: Forventer økende fremleie i Stavanger

God aktivitet i 2020 Park
Utvalgte eksempler på aktivitet på utleiesiden i 2015 er blant annet at Qinterra har signert en leiekontrakt på cirka 4000 kvadratmeter kombinasjonsarealer på Forus. De flyttet i juni 2015. EiendomsMegler 1 har også hatt god aktivitet i 2020park gjennom hele 2015, og har signert leiekontrakter med Regus, Norema, Compass Group, Skatteetaten, Norgesgruppen, Securitas og Rentokil.
– Til sammen er det signert kontrakter på cirka 6500 kvadratmeter, sier Holmen, som legger til at det i tillegg også er signert en rekke mindre kontrakter under 1000 kvadratmeter på Forus.

LES OGSÅ: Bygger ett og planlegger to til i Stavanger

Aftenbladet reduserer
Ellers har det blitt signert en del leiekontrakter i sentrum. Dette er stort sett mindre kontrakter på under 1000 kvadratmeter, men i Mediegården er det inngått kontrakter på rundt 5000 kvadratmeter, herunder blant annet med DFØ (direktoratet for økonomiforvaltning) og Regus.
– Det som har skjedd her er at Aftenbladet har fått redusert sitt behov for arealer og dermed har de vært nødt til å fylle på med andre leietakere. Dette er et bygg med gode kvaliteter, så prosessen med å leie ut arealene har gått greit, sier Holmen.

LES OGSÅ: Lanserer massive planer i Stavanger

Flere fasetter
Generelt vil Holmen beskrive Stavanger-markedet som et marked med flere fasetter. I sentrum er det på mange måter business as usual.
– Sentrum har vist seg å være robust og har stabil etterspørsel etter lokaler og relativt stabile leiepriser, sier Holmen.
De siste kontraktene i Mediegården er for eksempel signert i det øvre prissjiktet i Stavanger sentrum, som ligger på mellom 2200 og 3000 kroner kvadratmeteren, sier Holmen.
At sentrum klarer seg godt skyldes få nybyggprosjekter og ifølge næringsmegleren har det bare vært noen ytterst få fortetting-prosjekter de siste årene, samt nybyggprosjektet til Aftenbladet.
– Samtidig er Stavanger sentrum et begrenset område, noe som bidrar til å holde både etterspørsel og priser oppe, sier Holmen.

LES OGSÅ: Åpner dørene i Stavanger, vil gjerne til Bergen også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Universitetet vil oppføre bygg på 14.500 kvm

Nyheter / onsdag 24. februar 2021

Skal bygge over 100 leiligheter på Askøy

Nyheter / mandag 22. februar 2021

– Nye Akvariet blir en sentral byutviklingsaktør på Dokken

Nyheter / mandag 22. februar 2021

Nå er det klart for Sandsli 360

Nyheter / fredag 19. februar 2021

Utvikler stort område ved innseilingen til Bergen

Nyheter / torsdag 18. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no