Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VELLYKKET FORTETTING: Profier-prosjektet Elsesro Brygge er bant kandidatene «som alle representerer vellykket fortetting». Arkitekt: LINK Arkitektur

Disse er nominert til arkitekturprisen

Blant de ni nominerte til Arkitektur- og byformingsprisen finner vi både storprosjektet Elsesro Brygge og en badstu i Sandviken.

Tore Årdal

torsdag 14. november 2019 9:34 (Oppdatert 6. desember 2019 15:39 )

Arkitektur- og byformingsprisen for Bergen skal fremme og belønne «de som gjennom prosjektutvikling bidrar til å skape økt kvalitet til våre bygde omgivelser og som kan vise til konkrete og gode resultater». Under Byutviklingskonferansen i Grieghallen fredag 29. november skal en vinner kåres for niende gang.

– Prisen skal kjennetegnes av arkitektur som er særpreget, som vi er stolt av og som skaper omgivelser vi har lyst å være en del av. Bygg og anlegg som tildeles prisen skal i samspill med omgivelsene tilføre stedet nye kvaliteter gjennom en helhetlig løsning av funksjon, form, romlige sammenhenger og materialbruk, skriver Plan- og bygningsetaten på sin hjemmeside.

Rådet for byforming og arkitektur er jury for prisen, og denne uttaler at «årets mange gode kandidater spenner fra små konstruksjoner, som bidrar til å skape gode lokale møteplasser, til boligprosjekter som representerer ulike former for fortetting i eksisterende boligområder og etablering av nye, viktige bygg for det offentlige».

– Alle prosjektene representerer vellykket fortetting, og de er til sammen eksempler på arkitektur som inneholder kvaliteter som er vakre, særpregede, grønne og endringsdyktige, påpeker juryen.

Følgende prosjekter er kandidater til årets pris:

– 1912 – Damsgårdssundet. Damsgårdsveien 62. Byggherre: BOB eiendomsutvikling. Arkitekt: TAG arkitekter.

– Slåtten Terrasse. Harald Sæveruds veg 230. Byggherre: Boetablering AS. Arkitekt: Bo Arkitekter.

– Huset i hagen. Kirkevegen 43B. Byggherre: Inger Marie Waage og Olav Tenstad. Arkitekt: Halvard Heskestad Waage. Landskapsarkitekt: Karoline Storihle Ødegård.

– Kronstadveien 20. Byggherre: Kronstad Boligeiendom AS. Arkitekt: Alliance Arkitekturstudio.

– Skansemyren barnehage. Ole Irgens vei 90. Byggherre: Bergen kommune. Arkitekt: HLM Arkitektur.

– Villa TSR. Sandbrekketoppen 59. Byggherre: Trine og Svein Rune Solheimsnes. Arkitekt: En Til En Arkitekter.

– Elsesro Brygge. Sandviksveien 160. Byggherre: Elsesro Brygge AS. Arkitekt: LINK Arkitektur. Landskapsarkitekt: LINK Landskap.

– Badstue med sjel. Sandviksveien 191. Byggherre: Lørdagspikene Sandviken. Arkitekt: Paul Johann Magnus og Lars Rumpel. Landskapsarkitekt: Anne K. Irgens og Lørdagspikene Sandviken.

– Enebolig Titlestad. Søre Titlestad 24E. Byggherre: Elena Mari Bjånes og Erlend Smedsvik. Arkitekt: Kvalbein Korsøen Arkitektur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Åpner to nye hoteller i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 6. desember 2019

Storsalg i Bergen sentrum

Nyheter / onsdag 4. desember 2019

Tar ikke denne bygården på forkjøpsrett

Nyheter / onsdag 4. desember 2019

Ga klarsignal til ny brannstasjon

Nyheter / tirsdag 3. desember 2019

Krever boligprosjekt forelagt bystyret

Nyheter / søndag 1. desember 2019

Har planer for 1500 boliger

Nyheter / onsdag 27. november 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no