Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VELLYKKET FORTETTING: Profier-prosjektet Elsesro Brygge er bant kandidatene «som alle representerer vellykket fortetting». Arkitekt: LINK Arkitektur

Disse er nominert til arkitekturprisen

Blant de ni nominerte til Arkitektur- og byformingsprisen finner vi både storprosjektet Elsesro Brygge og en badstu i Sandviken.

Tore Årdal

torsdag 14. november 2019 9:34 (Oppdatert 4. februar 2020 23:16 )

Arkitektur- og byformingsprisen for Bergen skal fremme og belønne «de som gjennom prosjektutvikling bidrar til å skape økt kvalitet til våre bygde omgivelser og som kan vise til konkrete og gode resultater». Under Byutviklingskonferansen i Grieghallen fredag 29. november skal en vinner kåres for niende gang.

– Prisen skal kjennetegnes av arkitektur som er særpreget, som vi er stolt av og som skaper omgivelser vi har lyst å være en del av. Bygg og anlegg som tildeles prisen skal i samspill med omgivelsene tilføre stedet nye kvaliteter gjennom en helhetlig løsning av funksjon, form, romlige sammenhenger og materialbruk, skriver Plan- og bygningsetaten på sin hjemmeside.

Rådet for byforming og arkitektur er jury for prisen, og denne uttaler at «årets mange gode kandidater spenner fra små konstruksjoner, som bidrar til å skape gode lokale møteplasser, til boligprosjekter som representerer ulike former for fortetting i eksisterende boligområder og etablering av nye, viktige bygg for det offentlige».

– Alle prosjektene representerer vellykket fortetting, og de er til sammen eksempler på arkitektur som inneholder kvaliteter som er vakre, særpregede, grønne og endringsdyktige, påpeker juryen.

Følgende prosjekter er kandidater til årets pris:

– 1912 – Damsgårdssundet. Damsgårdsveien 62. Byggherre: BOB eiendomsutvikling. Arkitekt: TAG arkitekter.

– Slåtten Terrasse. Harald Sæveruds veg 230. Byggherre: Boetablering AS. Arkitekt: Bo Arkitekter.

– Huset i hagen. Kirkevegen 43B. Byggherre: Inger Marie Waage og Olav Tenstad. Arkitekt: Halvard Heskestad Waage. Landskapsarkitekt: Karoline Storihle Ødegård.

– Kronstadveien 20. Byggherre: Kronstad Boligeiendom AS. Arkitekt: Alliance Arkitekturstudio.

– Skansemyren barnehage. Ole Irgens vei 90. Byggherre: Bergen kommune. Arkitekt: HLM Arkitektur.

– Villa TSR. Sandbrekketoppen 59. Byggherre: Trine og Svein Rune Solheimsnes. Arkitekt: En Til En Arkitekter.

– Elsesro Brygge. Sandviksveien 160. Byggherre: Elsesro Brygge AS. Arkitekt: LINK Arkitektur. Landskapsarkitekt: LINK Landskap.

– Badstue med sjel. Sandviksveien 191. Byggherre: Lørdagspikene Sandviken. Arkitekt: Paul Johann Magnus og Lars Rumpel. Landskapsarkitekt: Anne K. Irgens og Lørdagspikene Sandviken.

– Enebolig Titlestad. Søre Titlestad 24E. Byggherre: Elena Mari Bjånes og Erlend Smedsvik. Arkitekt: Kvalbein Korsøen Arkitektur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Et fullstendig uegnet leieobjekt med en illojal utleier»

Nyheter / torsdag 17. september 2020

Selger handelseiendom

Nyheter / torsdag 17. september 2020

Vil bygge 36 boliger i Årstad

Nyheter / tirsdag 15. september 2020

– Århundrets mulighet for Bergen

Nyheter / mandag 14. september 2020

Forbildeprosjekt på Nordnes

Nyheter / torsdag 10. september 2020

Kluge styrker transaksjonsteamet i Bergen

Nyheter / torsdag 10. september 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no