Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORT OMRÅDE: Det er store deler av dette området på 28 000 kvadratmeter som skal utbygges

DNB Liv og Bonava skal utvikle på Sandsli

DNB Liv og boligutvikleren Bonava skal sammen utvikle 300 leiligheter og næringslokaler fordelt på 28.000 kvadratmeter på Sandsli.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 30. mars 2021 0:54 (Oppdatert 15. april 2021 11:26 )

Prosjektet har fått navnet Sandslibuen, og blir ett av de største i bergensregionen. De to nye strategiske partnerne skal utvikle boliger og næringsareal på eiendommen .

– Vi fant raskt tonen, sier Gro Boge, leder i DNB Næringseiendom og regionsjef i Bonava, Andreas Hovden.

På den tomme og grå parkeringsplassen de står på skal det om få år bli leiligheter, handlegate og store, grønne fellesområder.

– Det ser ikke slik ut nå, men dette er på mange måter indrefileten på Sandsli. Beliggenheten kloss opptil to bybanestopp og gode naturområder er unik, sier Boge.

Det er første gang DNB Liv går inn i et samarbeid med en utbygger om å forvandle tomt og næringslokaler til leiligheter.

– Vi har mye eiendom og tomter, men nå var tiden inne for å tenke nytt og foredle deler av eiendommene våre til attraktive leiligheter i et godt likt nabolag i Fana bydel i Bergen, sier Boge.

Det er også første gang Bonava samarbeider med et finansforetak om å utvikle boligprosjekter.

SAMARBEIDER: Gro Boge, leder DNB næringseiendom og Andreas Hovden, regionsjef Bonava. (Foto: Arvid Steen, Bonava)

– For oss i Bonava er dette en unik mulighet til å jobbe med en av de største eiendomseierne i Norge. DNB er en stor og seriøs aktør, og vi håper at vi sammen kan skape et nytt og godt nabolag for flere hundre mennesker på Sandsli”. Dersom vi får klarsignal for å utvikle alle tomtene sammen med DNB, vil boligsatsingen bli en av de største til Bonava i Norge, sier Hovden.

Fire eiendommer

DNB Liv har eid eiendommen i 25 år og Boge sier at de så at eiendommen har potensial. Det ble derfor gjennomført et stort reguleringsarbeid sammen med de andre eiendomsbesitterne på Sandsli.

– Vi er klare for å bidra til å utvikling men da trengte vi samarbeid med en profesjonell boligutvikler som kunne foredle boligdelen av prosjektet. Valget falt på Bonava som en solid og meget erfaren utvikler. De har bred erfaring med utvikling av attraktive boligområder – også på Sandsli -og oppleves derfor som et trygt valg, sier Boge.

Tomtene ligger rett ved bybanen, som går fra Bergen sentrum til Bergen Lufthavn, Flesland.

Bonava har erfaring fra området etter å ha utviklet drøyt 500 leiligheter i nærområdet til de aktuelle tomtene.

– DNB har fire attraktive tomter på Sandsli, mens vi har kunnskapen om å utvikle dem. Vi vet at området er attraktivt. Slik sett var det godt at vi fant sammen. Men det har tatt tid; i ett år har vi jobbet med å få til et samarbeid. Nå har vi etablert et joint ventureselskap som drifter bolig- og næringssatsingen, sier Hovden.

DNB-sjefen gleder seg

Gro Boge ser for seg mye aktivitet på Sandsli de neste årene.

– Området vi skal utvikle er veldig stort med sine 28 mål, (størrelse med fem store fotballbaner) og uten sidestykke i Bergen. I løpet av de neste årene vil det bygges 300-400 leiligheter i de første byggetrinnene. I tillegg har vi et stort kontorbygg som tidligere huset Aker Solutions på en egen tomt. Her ønsker vi en god dialog med kommunen for å få blåse mer liv i næringseiendommen, og kanskje få deler av tomten regulert til boligformål. Men dette er et stykke fram i tid, sier hun.

Nå jakter hun på nye leietakere i det store Aker Solutions-bygget.

Dersom rammesøknaden går gjennom vil salgsstart bli tidligst i første kvartal 2022. Byggestart kan dermed bli tidlig i 2023.

– Vi ønsker også å bygge et nærsenter i tilknytning til leilighetsbyggene. For Bonava er det viktig å bygge et godt nabolag og bidra med noe positivt til området. Vi ser for oss handlegate, kafeer, butikker og enda bedre utearealer i området, sier Andreas Hovden i Bonava.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hove selger i sentrum

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Tror på ketchupeffekt i leiemarkedet

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Zurhaar & Rubb kjøper på Lysaker

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Midgard Gruppen kjøpte fire eiendommer i Haukås Næringspark

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Arctic-syndikat kjøpte på Askøy

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

JOF Eiendom selger på Kokstad

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no