Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TRANSFORMASJON: Nå begynner arbeidet med å tranformere den gamle containerhavnen til et levende og grønt byområde mot havet, med boliger, arbeidsplasser og mange små og store grøntarealer.

– Dokken blir en gave til byen

Mad arkitekter skal bistå Bergen kommune med transformasjonen av Dokken.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 22. oktober 2021 6:38 (Oppdatert 25. november 2021 19:22 )

– Vi er både stolte og utrolig glade for at vi ble valgt til å bistå kommunen med å forvandle dette fantastiske, men utilgjengelige området til et grønt og levende byområde mot havet. Dokken blir en gave til byen, sier Tordur Bryngeirsson, daglig leder i Mad arkitekter i Bergen.

Dokken er det største og mest omfattende byutviklingsprosjektet i Norge nå, og avtalen for arkitekturtjenester i forbindelse med planarbeidet signeres tirsdag 19. oktober.

– I konkurransen har vi har blitt målt opp mot flere av de mest skarpskodde blant våre konkurrenter. Da er det ekstra stor stas å være den som trekker det lengste strået, sier en meget fornøyd Bryngeirsson.

– Mad arkitekter var i hard konkurranse med flere meget dyktige tilbydere både på løsning og kompetanse. Innholdet i tilbudet til Mad er godt tilpasset oppdraget og vil kunne gi den fleksibiliteten, kvaliteten og de mulighetene vi som oppdragsgiver ønsker oss, forklarer programleder for Utviklingsprogrammet for Dokken og oppdragsgiver, Laura Ve.

Ve sier videre at Mad kjenner visjonene for Dokken godt. Mad arkitekter har allerede nedlagt mange timer og stort faglig engasjement i transformasjonsplanene for Dokken gjennom de siste årene. I 2016 utarbeidet Mad arkitekter i Bergen mulighetsstudien «Visjon Dokken», sammen med Obos, EGD Property, Asplan Viak og ProBiz og i 2020 vant Mad arkitekter, Asplan Viak, ProBiz og Casagrande Laboratory konkurransen om å utarbeide strategisk plan for transformasjon av Dokken gjennom et parallelloppdrag. Tre av 23 team ble den gang valgt til å utarbeide strategier og ideer for Dokken.

– Nå ser vi frem til å være en god og konstruktiv sparringspartner for å skape en ny bydel vi alle kan være stolte av, sier partner og arkitekt Erlend Bolstad. Bolstad blir prosjektleder for arbeidet med Dokken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no