Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Transformasjonen av Nygårdstangen, skal gi ny byarena, gode byrom, 800 boliger og barnehage. Foto: OPUS

Drar i gang arkitektkonkurranse for byarenaen

De tre arkiteltfirmaene Nordic, CF Møller og 3XN er med i arkitektkonkurransen for den nye byarenaen på Nygårdstangen.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 13. januar 2023 13:56 (Oppdatert 8. februar 2023 6:41 )

– Med de tre konkurrerende arkitektteamene Nordic, CF Møller og 3XN på plass i konkurranseområdet, markeres en ny viktig milepel for realisering av Bergen Byarena på Nygårdstangen, sier daglig leder i Nygårdstangen Utvikling, Filip Rygg.

Arkitektene skal skissere ut hvordan en byarena kan tilpasses det nye bybildet når Nygårdstangen transformeres. OPUS er ansvarlig for regulering av hele planarbeidet for hele planarbeidet for transformasjonen av bygarasjen og trekanttomten på Nygårdstangen. Sammen med Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) har OPUS fasilitert for konkurransen hvor tre team skal komme med sine anbefalinger.

– Etter mange tiår med utlufting har Bergen mulighet til å få ønsket oppfylt om en transformasjon av Nygårdstangen til en mer menneskevennlig og fremtidsrettet bydel. Prosjektet er sentralt for å få ønsket byliv i det som er Bergen sentrum sin fasade mot sør, sier Nancy Jøssang, daglig leder i OPUS.

I tillegg til den nye byarenaen, skal det også legges til rette for gode byrom, 800 boliger og barnehage. Nygårdstangen Utvikling eies av Stiftelsen Olav Thon Gruppen, EGD Property og Rexir, som alle er opptatt av at byarenaen ikke blir et lukket bygg, men et sted som inviterer til mye og variert aktivitet hele året.

– Arenaen skal være byens kronjuvel, ikke bare som målpunkt og destinasjon, men der publikum strømmer ut fra og tar i bruk hele byen. Å være publikum i Bergen Byarena betyr at du blir en ressurs for byens mange restauranter, hoteller, butikker, og bidrar til byliv på torg, smett og smau. Det er stas å tenke på, sier Rygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no