Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LØFT: Gjennom utviklingen av Baneveien 16 vil EGD Property bidra til å gi området et ytterligere løft. Foreløpig illustrasjon av planene: Nordic Office of Architecture

EGD kjøper blokk i Bergen sentrum. Skal bygge high end-leiligheter på toppen

Blokken har stått tom i nesten 10 år, men nå skal den få nytt liv med både boliger, kontorer og utadrettet virksomhet.

Tore Årdal

torsdag 2. september 2021 11:30 (Oppdatert 17. november 2021 18:27 )

– Dette er et viktig og spennende bygg i Bergen sentrum som har stått tomt lenge. Vi ønsker å utvikle dette bygget, slik at vi gir noe tilbake til nærmiljøet og byen. Dette er vårt mantra i alle våre prosjekter; vi skal være stolte over prosjektene vi gjennomfører, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property etter kjøpet av Baneveien 16.

Selger er AS Ole Jan Strønen, som hadde planer om hotell i bygget. Selskapet fikk godkjent en reguleringsplan om å rive de to øverste inntrukne etasjene, for så å bygge på tre nye fulle etasjer. Nå skal EGD Property gå i gang med en rammesøknad, der selskapet skal holde seg til den nevnte reguleringen.

– Vi ønsker å reetablere kontor i syv etasjer, og så bygge på tre etasjer med et samlet areal på 1.000 kvadratmeter. I disse tre etasjene planlegger vi relativt store high end-leiligheter, forteller Müller.

– Boligene har vestvendt beliggenhet med fantastisk utsikt mot innseilingen til Bergen, påpeker han.

Nærmeste nabo til Baneveien 16 er Jonsvollskvartalet, som er hovedkontor for Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest, Frende Forsikring, Norne Securities og Brage Finans. I 2016 ble Sparebanken Vest tildelt Eiendomsprisen for bygget. Det har i tillegg vunnet og blitt nominert til en rekke priser, deriblant Cityprisen.

Les også: Blar opp 1,62 milliarder for Jonsvollskvartalet

– Utviklingen av Baneveien 16 vil gi området et ytterligere løft. Vi planlegger utadrettet virksomhet på gateplan, hvor det også blir stor takhøyde. Vi har engasjert Nordic Office of Architecture for å utvikle eiendommen sammen med oss; de er veldig flinke folk, skryter Müller.

Arkitektselskapet inngår i teamet, som vant konkurransen om å forme det nye Regjeringskvartalet.

– Vi har også inngått en avtale med LAB Eiendom, som skal være med på eiersiden i Baneveien 16. Dette blir på 50/50-basis, opplyser Müller.

Det var Kyte Næringsmegling som fikk oppdraget med å selge eiendommen. Daglig leder i selskapet, Lars Morten Kyte, forteller at det var stor interesse blant investorene.

– Det er mange aktører som tror på dette området, som er beliggende ved Dokken. Selv om det ligger et stykke frem i tid, vil det fremtidige Dokken bli et tyngdepunkt i Bergen. I tillegg er det god logistikk og gode parkeringsmuligheter ved eiendommen, sier Kyte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no