Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LIKER UTVIKLINGSEIENDOM: Tor Fredrik Müller og Espen Galtung Døsvig i EGD Property er alltid på utkikk etter utviklingseiendommer, men kjøper ikke rene yield-eiendommer. Foto: Martin Rustad Johansen

EGD Property fikk overskudd på 125 millioner

– Det har vært et flott år for oss, der vi har investert og satset videre på vår strategi om å utvikle eiendommer og få inn nye leietakere, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property.

Tore Årdal

torsdag 16. juni 2022 6:46 (Oppdatert 4. juli 2022 0:36 )

Konsernregnskapet til EGD viser at EGD Propert i fjor oppnådde leieinntekter på 65,3 millioner kroner mot 59,4 millioner året før. Når deleide eiendommer inkluderes i tallene, lander leieinntektene på 85,3 millioner kroner.

Resultat før skatt ble i fjor på 125,4 millioner.

– Det er et hyggelig resultat, som delvis kan forklares med at med at flere eiendommer har blitt oppkrevet. Vi driver jo med utvikling, og da økes verdiene i takt med ferdigstillelse og innflytting for leietakerne, sier Tor Fredrik Müller.

Løsningsorienterte entreprenører

Han er svært glad for at EGD jobber med løsningsorienterte entreprenører, og trekker spesielt frem LAB og HTB.

– Det har vært og er en krevende tid med først pandemi og så krig, men de to entreprenørene har vært eksepsjonelt flinke til å finne gode løsninger. Det setter vi ekstremt stor pris på, sier han.

Müller viser blant annet til Espehaugen 4, hvor EGD Property skal oppføre et nytt industribygg på ca. 5.000 kvadratmeter for Blue Ocean Technology og Lakkspesialisten.

– Kontrakten ble inngått i fjor, og byggingen starter nå uten prisøkning. Det synes vi er fantastisk at de har fått til, sier han.

High-end i Baneveien

I tillegg til det nevnte industribygget har EGD Property flere andre bygge- og rehabiliteringsprosjekter på gang, hvorav Wikborg Rein-huset i Baneveien 16 er det største med en samlet prosjektkostnad på ca. 300 millioner kroner.

Da Baneveien 16 ble bygget på slutten av 1950-tallet, var det et moderne kontorbygg. Nå skal det forvandles vi det til moderne high-end kontorer tilpasset hovedleietakeren, advokatfirmaet Wikborg Rein. Det blir kontor i syv etasjer, samt et påbygg på tre etasjer, hvor det blir relativt store high end-leiligheter. På gateplan blir det utadrettet virksomhet.

Ferdigstiller Porsche Center

I inneværende år ferdigstilles dessuten Porsche Center Bergen i Kokstaddalen 23, noe som vi øke leieinntektene til EGD Property med ca. 10 millioner kroner.

I januar i år ble det kjent at EGD Property hadde kjøpt ut A.O. Grevstad Eiendom i Hansastaden Eiendom, som har eiendomsverdier for 700 millioner kroner. Opprinnelig eide de dette selskapet på 50/50 basis. Dermed vil EGD Property få økte leieinntekter gjennom dette kjøpet.

Har dere planer om ytterligere eiendomskjøp?

– Vi er alltid på utkikk etter utviklingseiendommer, men kjøper ikke rene yield-eiendommer, svarer Müller.

Vurderer dere salg av eiendom?

– Vi har noen ferdig utviklede eiendommer, som vi vurderer å selge, men vi har ikke lagt ut noen i markedet, sier han.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no