Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PARTNERE: Tor Fredrik Müller og EGD Property har kjøpt seg inn i CMR-bygget på Fantoft som Obos kjøpte tidligere i høst. (Foto: Torgeir Hågøy)

EGD styrker samarbeidet med
Obos – kjøper seg inn på Fantoft

BERGEN: I september ble det kjent at Obos hadde kjøpt CMR-bygget på Fantoft. Nå har EGD Property kjøpt seg inn i prosjektet og styrker dermed samarbeidet med Obos.

Torgeir Hågøy

torsdag 15. desember 2016 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:27 )

skjermbilde-2016-12-14-kl-17-44-39– Vi har kjøpt 50 prosent av Fanteria og vil dermed samarbeide med Obos om denne eiendommen videre, sier administrerende direktør i EGD Property, Tor Fredrik Müller.

LES OGSÅ: Linstow kjøper hotell på Flesland

Obos kjøpte i september CMR-bygget på Fantoft av Bill Schjelderup. Prisen var på rundt 170 millioner kroner. Egd Property har nå altså kjøpt seg inn i prosjektet for rundt 85 millioner kroner.
– Dette er en styrking av et godt samarbeid som vi allerede har med Obos. Sammen med Obos og Stadsporten har vi et boligprosjekt på Sandsli, hvor vi nå bygger 250 boenheter, sier Müller, som legger til at de sammen med boliggiganten har flere spennende byutviklingsprosjekter på gang i Bergen.

LES OGSÅ: Svensk adelsfamilie kjøper mer på Mongstad

CMR-bygget har leiekontrakter frem til 2029, så de nye eierne ser for seg å drive bygget videre slik det er. Samtidig er det også en stor tomt på 36.000 kvadratmeter knyttet til eiendommen.
– På sikt kan dette være et boligutviklingsprosjekt, men vi ser for oss at det blir næring her i mange år fremover, sier Müller.

Nils Morten Bøhler, som er leder for Forretningsbygg hos Obos, forteller at de så klare fordeler med å ha EGD med seg på laget.
– Vi hadde i utgangspunktet tenkt å eie dette 100 prosent selv, men vi ser også at på prosjekter utenfor Oslo, så er det en fordel å ha med seg sterke lokale aktører. Vi har en del andre prosjekter sammen med EGD og fant ut at vi ønsket å gjøre et partnerskap av dette, sier Bøhler.

LES OGSÅ: Lokale investorer har kjøpt Nera-tomten på Kokstad

I tillegg til at EGD nå har kjøpt seg inn i dette prosjektet har de sammen med Obos også etablert et nytt selskap som heter Visjon Dokken AS. Dette eier de 50/50 med Obos.
– Her har vi samlet et team hvor Christian Joyz er prosjektleder, sier Müller.
Tanken med dette selskapet er selvfølgelig å posisjonere seg overfor den enorme utviklingen som kommer på Dokken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no