Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BEDRING: John Kenneth Porten, Torgeir Olsen, Lars Erik Wirsching og Simen Wollan i WPS Næringsmegling tror på bedring i transaksjonsmarkedet i andre halvår.

Eiendommer verdt 1 milliard lanseringsklare i Bergen

Etter en særdeles rolig start på transaksjonsåret 2020, melder WPS Næringsmegling om økende appetitt blant investorene.

Tore Årdal

tirsdag 12. mai 2020 23:29 (Oppdatert 3. juni 2020 6:36 )

– Etter rekordåret 2019, hvor vi i Bergen registrerte 10 milliarder kroner i transaksjonsvolum og en historisk lav prime yield på 4 prosent, har vi sett en relativt rolig start på 2020. YTD-volumet så langt i år er på 500 millioner kroner, noe som utgjør ca. 20 prosent av volumet for tilsvarende periode i fjor, sier daglig leder i WPS Næringsmegling, Lars Erik Wirsching.

Han påpeker at fallet i transaksjonsvolumet hovedsakelig skyldes to forhold. For det første ble en stor andel av fjorårets volum – over 5 milliarder kroner – gjennomført i siste kvartal. Dette har ført til at få transaksjonsprosesser ble overført til 2020.

– Dernest har usikkerheten tilknyttet covid-19-utbruddet forårsaket bråstopp i transaksjonsmarkedet i mars. Kjøpere, selgere og bankene tok en avventende tilnærming til nye transaksjonsprosesser, sier han.

Nå merker WPS Næringsmegling bedring i etterspørselen i markedet, i samsvar med positive korona-tall og lettere restriksjoner i Norge. Meglerselskapet har et titall prosjekter i sin portefølje, med en samlet eiendomsverdi på ca. 1 milliard kroner, som er planlagt lansert i løpet av 2020.

– Vi tror lave renter, statlig stimulans og mye kapital som søker eiendomsinvesteringer vil føre til en betydelig bedring i transaksjonsmarkedet i andre halvår, sier han.

Hva kjennetegner de eiendommene som investorene begynner å få økende appetitt på?

– Det er eiendommer i sentrum med solide leietakere som er mest etterspurt. Særlig bygg med offentlige leietakere prises svært godt. Vi har flere leieforhandlinger med både offentlige og private aktører, og vi ser ingen tegn til nedgang i leiepris for disse i pressområder, svarer Wirsching.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Handlet for over en halv milliard i fjor

Nyheter / onsdag 3. juni 2020

Kjøpte to eiendommer på Damsgård

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Lars Clementsen Pedersen går til BOB

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Kjøpte ny eiendom og styrker seg i Vestland

Nyheter / mandag 1. juni 2020

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no