Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BEDRING: John Kenneth Porten, Torgeir Olsen, Lars Erik Wirsching og Simen Wollan i WPS Næringsmegling tror på bedring i transaksjonsmarkedet i andre halvår.

Eiendommer verdt 1 milliard lanseringsklare i Bergen

Etter en særdeles rolig start på transaksjonsåret 2020, melder WPS Næringsmegling om økende appetitt blant investorene.

Tore Årdal

tirsdag 12. mai 2020 23:29 (Oppdatert 2. juli 2020 9:32 )

– Etter rekordåret 2019, hvor vi i Bergen registrerte 10 milliarder kroner i transaksjonsvolum og en historisk lav prime yield på 4 prosent, har vi sett en relativt rolig start på 2020. YTD-volumet så langt i år er på 500 millioner kroner, noe som utgjør ca. 20 prosent av volumet for tilsvarende periode i fjor, sier daglig leder i WPS Næringsmegling, Lars Erik Wirsching.

Han påpeker at fallet i transaksjonsvolumet hovedsakelig skyldes to forhold. For det første ble en stor andel av fjorårets volum – over 5 milliarder kroner – gjennomført i siste kvartal. Dette har ført til at få transaksjonsprosesser ble overført til 2020.

– Dernest har usikkerheten tilknyttet covid-19-utbruddet forårsaket bråstopp i transaksjonsmarkedet i mars. Kjøpere, selgere og bankene tok en avventende tilnærming til nye transaksjonsprosesser, sier han.

Nå merker WPS Næringsmegling bedring i etterspørselen i markedet, i samsvar med positive korona-tall og lettere restriksjoner i Norge. Meglerselskapet har et titall prosjekter i sin portefølje, med en samlet eiendomsverdi på ca. 1 milliard kroner, som er planlagt lansert i løpet av 2020.

– Vi tror lave renter, statlig stimulans og mye kapital som søker eiendomsinvesteringer vil føre til en betydelig bedring i transaksjonsmarkedet i andre halvår, sier han.

Hva kjennetegner de eiendommene som investorene begynner å få økende appetitt på?

– Det er eiendommer i sentrum med solide leietakere som er mest etterspurt. Særlig bygg med offentlige leietakere prises svært godt. Vi har flere leieforhandlinger med både offentlige og private aktører, og vi ser ingen tegn til nedgang i leiepris for disse i pressområder, svarer Wirsching.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Unntak og dispensasjon fra plankravet i KPA 2018 §3

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Frydenbø med storsatsing på Damsgård

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Vil rive to hus på Paradis og bygge dette

Nyheter / tirsdag 30. juni 2020

Tjente 276 mill. etter perfekt timet salg

Nyheter / torsdag 25. juni 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no