Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KRYPTO-BRANN: To lokale eiendomsaktører må om kort tid møte i Bergen tingrett, tiltalt for grovt forsikringsbedrageri. Foto: Wikimedia/David40226543 Lisens: CC BY-SA 3.0

Eiendomsinvestorer tiltalt for grovt forsikringsbedrageri

To forretningspartnere i distriktet risikerer inntil seks års fengsel.

Thor Arne Brun

torsdag 7. oktober 2021 9:49 (Oppdatert 26. oktober 2021 23:07 )

Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembeter har tatt ut tiltale mot to menn for grovt forsikringsbedrageri, etter at de skal ha oppgitt at større verdier gikk tapt i en brann enn det som var tilfelle.

Bakgrunnen er at de i august 2019 meldte inn skade til IF skadeforsikring på vegne av et eiendomsselskap, hvor det ble fremsatt krav om 657.467 kroner i forsikringsoppgjør for tap av 39 kryptovalutautvinnings-maskiner i en brann.

Opplysningene ble gjentatt av de to i samtale med If i november samme år.

If fattet imidlertid mistanke om at opplysningene ikke var korrekte, og igangsatte derfor egne undersøkelser. Det ble avdekket at det var 25 maskiner som gikk tapt i brannen, altså 14 færre kryptovalutautvinnings-maskiner enn det som var oppgitt på skadeskjemaet.

– Betydelig økonomisk skade

Forsikringsbedrageri har en strafferamme på to år. Men når forsikringsbedrageriet anses som grovt, øker strafferammen til seks år. Det er skjerpende om handlingen er begått i fellesskap eller har et planlagt eller organisert preg, og dette understrekes også av tiltalen.

– Forsikringsbedrageriet er grovt fordi det særlig legges vekt på at det har hatt til følge en betydelig økonomisk skade og er begått av flere i fellesskap, heter det i tiltalen.

De to må møte i Bergen tingrett i slutten av denne måneden. Påtalemyndighetene har også lagt ned påstand om erstatning til If Skadeforsikring NUF. Det er satt av to dager til rettssaken.

Det aktuelle eiendomsselskapet har drevet med røde tall de siste årene. Selskapet ble stiftet i 2014, og eies av de to tiltalte i fellesskap med 50 prosent hver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Helse Bergen dømt til å betale millionerstatning til entreprenør

Nyheter / onsdag 27. oktober 2021

Proptech Bergen dobler utleiearealet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Har kuttet i boligprosjekt på Nøstet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Rigger seg for vekst – samles i Førde

Nyheter / mandag 25. oktober 2021

– Dokken blir en gave til byen

Nyheter / fredag 22. oktober 2021

Uenighet om honorar ender i rettssalen

Nyheter / torsdag 21. oktober 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no