Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Jan Kaare Hellevang leverer vekst for Eiendomskreditt.

Eiendomskreditt øker utlånene til næringseiendom

Eiendomskreditt har økt utlånene til næringseiendom med 39 prosent de seneste 12 månedene.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 8. oktober 2018 7:12 (Oppdatert 7. desember 2018 8:39)

Det kommer frem i Eiendomskreditts resultatrapport for tredje kvartal. Selskapet, som har hovedkontor i Bergen, har foretatt en rendyrking av virksomheten mot bedriftsmarkedet. Det har gitt gode resultater, og selskapet skriver i en melding at veksten «bekrefter at satsningen blir godt mottatt blant aktørene i eiendomsmarkedet».

– Utviklingen i 3. kvartal er i tråd med vår ambisjon og strategi, og det er selvfølgelig hyggelig nå vi lykkes med å levere på de strategiske veivalgene vi tar og oppnår den utviklingen vi ønsker, sier administrerende direktør, Jan Kaare Hellevang.

Eiendomskreditt tjente 41,85 millioner kroner etter skatt i årets tre første kvartaler, noe som er en forbedring på 13,63 millioner kroner. Bankens egenkapitalavkastning etter skatt ble 9,19 prosent.

– Vi driver effektivt og lønnsomt. Hovedårsaken til resultatfremgangen er økte renteinntekter som følge av økt utlånsvekst i kombinasjon med en dreining av utlånsporteføljen mot lån til næringseiendom, samt en ekstraordinær inntekt knyttet til salget av boliglånsporteføljen. Det er viktig å understreke at selv om selskapet har en klar vekstambisjon vil en ved finansiering av næringseiendom og borettslag videreføre samme vedtektsfestede kredittprofil som tidligere, sier Hellevang.

Så langt i år har Eiendomskreditt utbetalt 925 millioner kroner i nedbetalingslån, hvorav 921 millioner kroner er til næringseiendom og borettslag. Utlånsveksten i disse segmentene har de siste 12 månedene vært 39 prosent. Banken har nå brutto utlån på 4,129 milliarder kroner. Ved utgangen av september har Eiendomskreditt netto eiendomshypoteklån på tilsammen 4,1 milliarder kroner.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

– Har kastet bort 2 år og masse penger

Nyheter / tirsdag 18. desember 2018

– Mange undervurderer risikoen ved tomtekjøp

Nyheter / mandag 17. desember 2018

Her kommer det 55 leiligheter

Nyheter / mandag 17. desember 2018

Fikk nei til hotell på Nøstet

Nyheter / fredag 14. desember 2018

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no