Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PERMANENT SJEF: Eirik Maurstad ble sist uke ansatt som permanent adm. direktør i Eiendomskreditt.

Eiendomskreditt-sjefen vil samarbeide

Eirik Maurstad vil inngå et tettere samarbeid med eierbanker, og øvrige banker, for å tilby lån til næringseiendom og boliger for utleie.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 28. oktober 2019 16:49 (Oppdatert 19. januar 2020 23:42 )

Det var sist uke at det ble klart at konstituert adm. direktør Eirik Maurstad er blitt permanent sjef i det Bergensbaserte kredittforetaket Eiendomskreditt AS. Til Estate Nyheter forteller han om planer og prioriteringer fremover.

– Vi har nå en noe begrenset vekstkapasitet på grunn av kapitaldekningskravene. Den kapasiteten vi har, ønsker vi bruke mot samarbeidsbankene våre. Vi har 65 lokale spare- og forretningsbanker på eiersiden, og vil prioritere videre utvikling av samarbeidet med dem fremover. Eiendomskreditt ønsker et tett samarbeid hvor begge parter kan komme med prosjekter til hverandre, sier Maurstad.

Blant de øvrige eierne i Eiendomskreditt er R Transit (30%) og Trond Mohn (30%).

– Det kommer nå høyere krav til kjernekapitaldekning fra myndighetene, og Eiendomskreditt kan bistå bankene gjennom direkte avlastning av låneengasjementer. På denne måten kan bankene beholde sine gode relasjoner uten at de bryter med kapitaldekningskravene, sier Maurstad.

I tredje kvartal hadde Eiendomskreditt netto renteinntekter på 25,4 millioner kroner, mot 21 millioner i samme kvartal året før. Resultat etter skatt var 15,63 millioner kroner, en økning fra 12,61 millioner året før. Selskapet skriver at utsikter til høyere kapitalkrav har begrenset utlånsveksten i tredje kvartal og at det legges opp til en moderat utlånsutvikling også for resten av året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Anbefaler å droppe kjøp i Nøstegaten

Nyheter / mandag 27. januar 2020

Vil ruste opp Rådhuskvartalet

Nyheter / søndag 26. januar 2020

OBOS selger 62 utleieleiligheter

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nytt treff for de unge i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Ny sjef i Norconsult i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Hemfosa med kupp i Bergen

Nyheter / mandag 20. januar 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no