Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FLEKSIBILITET: Headvisor flyttet til Spaces Vaskerelven for å kunne ha en mer fleksibel hverdag.

En ny kontorhverdag

Etter flere måneder med stor nedgang i kontorbruken i Bergen, ser coworking-aktøren IWG en klar tendens til at flere kommer tilbake til kontoret og til Bergen sentrum. Men ikke nødvendigvis hver dag.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 6. oktober 2021 6:42 (Oppdatert 26. oktober 2021 23:07 )

– Besøksdata viser tydelig at folk har omfavnet hybride arbeidsrutiner. Mandager, onsdager og torsdager er de absolutt mest populære dagene på bergenskontorene. Fredag er den roligste dagen. Vi ser også en stor økning i bruken av kontoret bare de siste månedene. Nå er vi spent på hvordan høsten og vinteren blir, sier Mariel Sandnes, som er teamleder i Bergen-regionen.

IWG er en av verdens største tilbydere av hybridkontorer med 3400 ulike lokasjoner globalt. De står blant annet bak merkevarene Regus og Spaces, med kontorer i Media City, Vaskerelven og på Flesland i Bergen, og har en unik innsikt i hvordan kontorkulturen har endret seg.

– Vi opplever en spesielt stor interesse nå for den type kontorer vi tilbyr. Og det er uten tvil en helt annen forståelse for verdien av fleksible kontorløsninger. Mange vegrer seg for å gå inn i lange, tradisjonelle leieavtaler nå, sier Sandnes.

Rekrutteringsbyrået Headvisor er en av de siste som har flyttet inn på Spaces Vaskerelven. Da de flyttet inn i egen avdeling 1. august var det med fast kontorplass til kun halve staben.

– Vi var på jakt etter en fleksibel løsning. Vi har folk som bor ute i distriktet, som ikke lenger ønsker å være på kontoret hver dag. Vi ønsket et sosialt lokale der vi kan samspille med andre, med gode møterom, god service og gode, private arbeidsplasser bare for oss. Men jeg ser ikke grunnen til at vi skal ha én pult hver. Den tiden da alle er på kontoret samtidig er forbi for oss, sier Trond Henanger i Headvisor.

En fersk IWG-undersøkelse viser at selv om nesten en tredjedel av arbeiderne (31%) forteller at ledelsen krever at de tilbringer noe tid på kontoret, sier bare en tredjedel (33%) at de ønsker å gå tilbake fem dager i uken. Nesten 7 av 10 (67%) sier de er lykkeligere i jobbene sine nå som de kan jobbe fleksibelt, mens mer enn halvparten (52%) svarer at hybridarbeid hadde gjort jobben mer håndterlig.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Helse Bergen dømt til å betale millionerstatning til entreprenør

Nyheter / onsdag 27. oktober 2021

Proptech Bergen dobler utleiearealet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Har kuttet i boligprosjekt på Nøstet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Rigger seg for vekst – samles i Førde

Nyheter / mandag 25. oktober 2021

– Dokken blir en gave til byen

Nyheter / fredag 22. oktober 2021

Uenighet om honorar ender i rettssalen

Nyheter / torsdag 21. oktober 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no