Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MILJØMÅL: Ambisiøse miljømål skal være en viktig byggestein og bærebjelke i prosjektet. Ill: b+b arkitekter

Entra må kutte ved Media City

Suksessen Media City Bergen trenger mer areal å vokse inn i, men Plan- og bygningsetaten mener Entras forslag på 8 500 kvadratmeter må reduseres.

Tore Årdal

tirsdag 21. mai 2019 22:22 (Oppdatert 21. juni 2019 11:58)

I 2016 skrev Estate Nyheter Vest-Norge at Entra hadde kjøpt nabotomten til Media City Bergen, og ønsket å oppføre et kontorbygg på 10 000 kvadratmeter. I mars i år ble det tatt et planinitiativ for eiendommen, med adresse Lars Hilles gate 23 og 25.

Det innsendte forslaget har et bruksareal på 8 500 kvadratmeter i en bebyggelse på 5-8 etasjer.

– Formålet er å utvikle det ubebygde planområdet som i dag er benyttet til overflateparkering til kontor, næringsformål og utadrettede virksomhet på gateplan. Planlagt bebyggelse skal fungere som en utvidet del av Media City Bergen-bygget (MCB), skriver Opus Bergen i henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Konsulent- og arkitektselskapet påpeker at MCB har vært en suksess og behøver mer areal å vokse inn i, «derfor er det veldig positivt med et nytt bygg som kan supplere MCB med nye arealer rett over gaten».

– Dette prosjektet vil sammen med MCB bidra til å skape en levende byakse. Det er avholdt lokal arkitektkonkurranse (parallelloppdrag), hvor vinner av denne var b+b arkitekter, skriver Opus Bergen til PBE.

Ambisiøse miljømål skal være en viktig byggestein og bærebjelke i prosjektet. Det vil være «et banebrytende Breeam-Nor Excellent prosjekt og som kan forme fremtidens energi- og miljøforskrifter». Det er i tillegg et plusshus ut fra definisjonen til Futurebuilt. Sweco er med som energikonsulent.

PBEs planforum har nå behandlet saken, og anbefaler oppstart. Det forutsettes imidlertid at prosjektet bearbeides. Og høydene må ned.

– Byggehøyder vurderes med utgangspunkt i hvilke konsekvenser disse vil få. For dette området vil kulturmiljø og bomiljø for nærliggende boliger være begrensende faktorer. Det må påregnes betydelige reduksjoner i byggehøyde, fremgår det av referatet fra møtet i etatens planforum.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bystyret vedtok arkitekturstrategi

Nyheter / fredag 21. juni 2019

Ny landskapsarkitekt i byen

Nyheter / torsdag 20. juni 2019

Her kommer badeanlegg og brannstasjon

Nyheter / onsdag 19. juni 2019

Vurderer boligprosjekt her

Nyheter / tirsdag 18. juni 2019

Her vil finansmann bygge 40 boliger

Nyheter / mandag 17. juni 2019

Verdens første bærekraftige kanalby

Nyheter / fredag 14. juni 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no