Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MILJØMÅL: Ambisiøse miljømål skal være en viktig byggestein og bærebjelke i prosjektet. Ill: b+b arkitekter

Entra må kutte ved Media City

Suksessen Media City Bergen trenger mer areal å vokse inn i, men Plan- og bygningsetaten mener Entras forslag på 8 500 kvadratmeter må reduseres.

Tore Årdal

tirsdag 21. mai 2019 22:22 (Oppdatert 4. september 2019 0:15 )

I 2016 skrev Estate Nyheter Vest-Norge at Entra hadde kjøpt nabotomten til Media City Bergen, og ønsket å oppføre et kontorbygg på 10 000 kvadratmeter. I mars i år ble det tatt et planinitiativ for eiendommen, med adresse Lars Hilles gate 23 og 25.

Det innsendte forslaget har et bruksareal på 8 500 kvadratmeter i en bebyggelse på 5-8 etasjer.

– Formålet er å utvikle det ubebygde planområdet som i dag er benyttet til overflateparkering til kontor, næringsformål og utadrettede virksomhet på gateplan. Planlagt bebyggelse skal fungere som en utvidet del av Media City Bergen-bygget (MCB), skriver Opus Bergen i henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Konsulent- og arkitektselskapet påpeker at MCB har vært en suksess og behøver mer areal å vokse inn i, «derfor er det veldig positivt med et nytt bygg som kan supplere MCB med nye arealer rett over gaten».

– Dette prosjektet vil sammen med MCB bidra til å skape en levende byakse. Det er avholdt lokal arkitektkonkurranse (parallelloppdrag), hvor vinner av denne var b+b arkitekter, skriver Opus Bergen til PBE.

Ambisiøse miljømål skal være en viktig byggestein og bærebjelke i prosjektet. Det vil være «et banebrytende Breeam-Nor Excellent prosjekt og som kan forme fremtidens energi- og miljøforskrifter». Det er i tillegg et plusshus ut fra definisjonen til Futurebuilt. Sweco er med som energikonsulent.

PBEs planforum har nå behandlet saken, og anbefaler oppstart. Det forutsettes imidlertid at prosjektet bearbeides. Og høydene må ned.

– Byggehøyder vurderes med utgangspunkt i hvilke konsekvenser disse vil få. For dette området vil kulturmiljø og bomiljø for nærliggende boliger være begrensende faktorer. Det må påregnes betydelige reduksjoner i byggehøyde, fremgår det av referatet fra møtet i etatens planforum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kuttet prisen på Kokstad

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her vil Bara Eiendom bygge leiligheter

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her kommer hundrevis av nye boliger

Nyheter / mandag 16. september 2019

Stort behov for studentboliger i Bergen

Nyheter / fredag 13. september 2019

– Et foregangsprosjekt langs Bergens bratte randsoner

Nyheter / onsdag 11. september 2019

Selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 10. september 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no