Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

EXCELLENT: Bygningen planlegges BREEAM-NOR-sertifisert med karakteren Excellent. Ill: Link Arkitektur

Entra oppfører kontorbygg på 12.000 kvadratmeter

På nyåret starter entreprenørarbeidet med det åtte etasjer høye bygget like ved Media City Bergen.

Tore Årdal

mandag 14. desember 2020 0:02 (Oppdatert 17. januar 2021 17:39 )

I juli fikk Entra rammetillatelse til å oppføre et kontorbygg på drøyt 12.000 kvadratmeter i Nygårdsgaten 91-93. I søknaden påpekte plankonsulent Link Arkitektur at det omsøkte tiltaket er lokalisert i et viktig byrom for Bergen. Gateløpene her inneholder viktige næringsfunksjoner med andre servicefunksjoner samt adkomst til parkområder, media og universitets institusjoner.

– Nygårdsgaten er en viktig historisk akse fra sør og inn til Bergen sentrum. Aksen er særlig viktig som et orienterende element i byens struktur. Gateløpet har i dag også en viktig kulturhistorisk verdi hvor den på autentisk vis viser byens historiske utvidelse. Omsøkt tiltak er prosjektert med nevnte som en viktig premiss, skrev arkitektselskapet i redegjørelsen.

Tomt med uteområder gjennomgikk en reguleringsprosess fra 2010 og frem til 2014. Tiltaket omfatter et nytt næringsbygg med tilhørende uteområde. Prosjektet består av totalt åtte etasjer inkludert en teknisk kjeller. På bakkeplan er det planlagt for næringsarealer og egen kantine for bygget.

LAB Entreprenør, et selskap i AF Gruppen, er innstilt av Entra som entreprenør. Kontrakten er en totalentreprise, og har en verdi på ca. 233 millioner kroner eksklusive mva.

– Prosjektet har gjennomgående høye kvaliteter hvor fasader er planlagt med en kombinasjon av granitt og glass. Tomten har fri beliggenhet mot sør, og et påkostet utomhusanlegg vil danne starten på en allmenning opp på Nygårdshøyden, skriver entreprenørselskapet i en pressemelding.

Bygningen planlegges BREEAM-NOR-sertifisert med karakteren Excellent, energiklasse A samt passivhusstandard. Arbeidene starter i første kvartal 2021 med planlagt ferdigstillelse i fjerde kvartal året etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Her kan det komme 22 boliger

Nyheter / søndag 17. januar 2021

Sykehusbygg blir boliger

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Ny markedssjef i Vestenfjeldske: – Tror flere vil søke mot Bergen sentrum

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Reitan kjøper to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Midgard Gruppen blar opp 71,8 millioner for 3 leiegårder

Nyheter / tirsdag 12. januar 2021

Toma ansetter i Bergen

Nyheter / tirsdag 12. januar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no