Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GÅR SOLO: Lars Erik Wirsching og John Kenneth Porten i DNB Næringsmegling har bestemt seg for å begynne for seg selv. Nå får de også med seg Fredrik Stenevik på laget. (Foto: Torgeir Hågøy)

Erfaren duo bryter med DNB
og starter eget meglerforetak

Lars Erik Wirsching, som leder DNB Næringsmeglings kontor i Bergen, har sagt opp jobben for å etablere konkurrerende meglerforetak sammen med seniorrådgiver i samme selskap, John Kenneth Porten. 

Torgeir Hågøy

onsdag 18. oktober 2017 9:51 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

– Vi har drømt om en gründertilværelse, og nå var timingen riktig, sier Lars Erik Wirsching og John Kenneth Porten.

LES OGSÅ: Flying start for ny meglersjef

Tiden var moden
Wirsching har 15 års erfaring med næringsmegling, og det siste året har han ledet bergenskontoret til DNB Næringsmegling. Han har markert seg som en av de mestomsettende næringsmeglerne i Bergen og har de siste årene vært involvert i flere av de største transaksjonene i byen.
John Kenneth Porten har vært ansatt i DNB Næringsmegling siden april i år, men har ti års fartstid fra DNB Næringseiendom som Investeringssjef, hvor han jobbet med eiendomstransaksjoner i Norge og Sverige. Det er med andre ord en svært erfaren duo som nå forlater DNB-skuta til fordel for en mer usikker tilværelse som gründere.
– DNB er en meget god arbeidsgiver og vi er svært glade for den tiden vi har hatt i selskapet. Det har gitt oss mulighet til å utvikle oss og gi oss den kompetansen vi har i dag. Av og til må man imidlertid ta noen sjanser og nå var altså tiden moden for akkurat det, sier Wirsching og Porten.

LES OGSÅ: Bergen var lukket, men nå  dominerer nasjonale kjøpere

Også litt vemodig
Hva selskapet skal hete og hvor de skal holde hus er foreløpig ikke besluttet. De kommer begge til å fortsette i DNB Næringsmegling et stykke ut i november for å avslutte pågående prosjekter. Fra og med 1.1.2018 vil de være i gang i eget selskap.
– Hvordan vi ser for oss tilværelsen i eget selskap kommer vi tilbake til. I første omgang har vi fokus på å avslutte tiden i DNB på en mest mulig ryddig og god måte, sier Porten.
De to legger ikke skjul på at det er med litt blandede følelser de avslutter to langvarige ansettelsesforhold i DNB.
– Vi gleder oss stort til å komme i gang, samtidig er det selvfølgelig vemodig å skilles med kolleger vi har jobbet tett med i mange år, sier Wirsching og Porten.

Jakter erstattere
Avdelingen i Bergen teller totalt fire medarbeidere, og Wirsching og Porten var de som jobbet mest med transaksjoner. Anne Helene Mortensen, som er administrerende direktør i DNB Næringsmegling, synes det er trist at de to har valgt å slutte.
– Det er alltid synd å miste gode medarbeidere, men når valget er tatt må vi bare ønske dem masse lykke til. Heldigvis så har vi fortsatt dyktige medarbeidere i Bergen og et ”set up” som vi kapitaliserer på hele veien, sier Anne Helene Mortensen.
Hun forteller at de avhengig av type case ofte jobber med team på tvers av byene, noe som bidrar til at de får knyttet lokal og nasjonal kompetanse og erfaring sammen til det beste for kundene.
– Vi er i gang med rekruttering, men det er litt prematurt å si noe om når vedkommende er på plass, sier Mortensen.

(Visited 1 134 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ambisiøst boligprosjekt på Nordnes

Nyheter / fredag 16. november 2018

Vil bygge 48 leiligheter i Fana

Nyheter / torsdag 15. november 2018

Storprosjekt på Kokstad

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Kygo med planer for Bergens dyreste bolig

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Solgte sjøeiendom ved byfjorden

Nyheter / tirsdag 13. november 2018

Nå tar det av i Bergen

Nyheter / mandag 12. november 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no