Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY JOBB: Fredrik Paulsenble permittert fra jobben sin før sommeren, men et blogginnlegg gjorde at han nå snart kan begynne i ny jobb i bemanningsbyrået, Clockwork. (Foto: Privat)

Et blogginnlegg
skaffet han ny jobb

Et blogginnlegg var det som skulle til for å skaffe permitterte Fredrik Paulsen fra Stavanger ny jobb. Nå skal han selv jobbe med bemanning i bergensselskapet Clockwork som finner personell til bygg- og anleggsbransjen.

Torgeir Hågøy

torsdag 24. september 2015 6:54 (Oppdatert 19. februar 2018 11:27 )

– Rett før sommerferien ble jeg permittert fra jobben min. Det var selvfølgelig verst tenkelig tidspunkt. Man skal på ferie og kose seg og plutselig har man ingen jobb å gå tilbake til etter ferien. Samtidig var jeg blitt en av dem, en av dem uten jobb, forteller Fredrik Paulsen.

100 prosent åpen

I stedet for å sette seg ned å sture valgte han å være åpen om det som hadde skjedde. Han opprettet en blogg og 29. juni fortalte han verden at han var blitt permittert.
– I stedet for å sette meg ned og sture over den situasjonen jeg hadde havnet i, så valgte jeg altså å være helt åpen om det, sier Paulsen.
Som en av mange andre i stavangerregionen var han altså permittert. Regionen har blitt hardt rammet av oljekrisen, som nå også rammer tilstøtende bransjer.
– Man har lov til å være lei seg og irritert når slike ting skjer, men det nytter altså ikke å sette seg ned og deppe over det. Man må videre, og det var årsaken til at jeg skrev dette innlegget, sier Paulsen.
Tilbakemeldingene fra leserne var fantastiske. Innlegget ble delt og 5000 personer var innom bloggen bare i løpet av det første døgnet.
– Jeg tenkte ikke på at dette skulle gi meg en ny jobb. Målet mitt var hele tiden å komme tilbake til den jobben jeg var permittert fra, sier Paulsen.

Fikk en telefon

Etter ferien fikk han imidlertid en telefon fra Jostein Hatlebrekke i Clockwork, som han kjente litt fra før. Han skulle til Stavanger og ville gjerne ta en kopp kaffe.
– Jeg skjønte at det ikke var helt tilfeldig, så jeg leste meg litt opp på Clockwork. Jeg hadde god tid og hadde det ikke så travelt med å få meg ny jobb, så vi tok noen møter frem og tilbake. Jeg ble imidlertid relativt raskt overbevist om at dette var det rette og i begynnelsen av oktober begynner jeg i ny jobb som salgs- og markedssansvarlig for Clockworks avdeling i Stavanger, sier Paulsen.

Håper det kan hjelpe andre

Håpet til Paulsen er at andre kan lære noe av det han selv har vært gjennom.
– Dersom dette kan åpne opp øynene til noen, slik at de forstår at det ikke nytter å sette seg ned og vente på at noen skal ta kontakt. Det kommer de aldri til å gjøre. Man må ut å vise seg frem og fortelle om seg selv. Jeg sier ikke at alle skal blogge, men man må være aktiv. Dersom noen forstår det og det hjelper dem til å komme seg i jobb, så er det fantastisk, sier Paulsen.

LES OGSÅ:
Solen har ikke gått ned over Stavanger

Lei svartmalingen av stavangermarkedet

Muligheter i Stavanger

Siste nyheter Vest-Norge

Her kommer Samfunnssikkerhetens hus

Nyheter / torsdag 21. januar 2021

Midgard Gruppen flippet eiendom på Straume

Nyheter / tirsdag 19. januar 2021

Har handlet eiendom for en halv milliard under pandemien

Nyheter / tirsdag 19. januar 2021

Her kan det komme 22 boliger

Nyheter / søndag 17. januar 2021

Sykehusbygg blir boliger

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Ny markedssjef i Vestenfjeldske: – Tror flere vil søke mot Bergen sentrum

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no