Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

REISELIV: Fra oktober blir reiselivsnæringen på Vestlandet samlet i eget hus på Nøstekaien i Bergen.

Etablerer Reiselivets Hus i EGD-bygg

Reiselivets Hus etableres i EGD Propertys Vizrt-bygg på Nøstekaien.

Glen Widing

onsdag 6. februar 2019 10:01 (Oppdatert 12. april 2019 16:17 )

Reiselivsnæringen på Vestlandet er i stor utvikling, og er blant landsdelens viktigste fremtidsnæringer med en omsetning i 2018 på 41 milliarder kroner. For å sikre enda tettere samarbeid mellom sentrale aktører innen næringen, samt et kompetansesenter for reiselivet, etablerer Fjord Norge, Fjord Tours og NHO Vestlandet et eget Reiselivets Hus i Bergen – sammen med EGD Property.

– Det har aldri vært viktigere å samle reiselivet. I et felles arbeidsfellesskap skal vi sikre bærekraftig utvikling gjennom felles mål, innovasjon, kunnskapsdeling og samarbeid, sier administrerende direktør Kristian B. Jørgensen i Fjord Norge i en pressemelding.

Mange arbeidsplasser

Reiselivsnæringen sysselsetter nærmere 25.000 mennesker på Vestlandet, og det forventes 40.000 innen 2030. Internasjonale kommersielle gjestedøgn har vokst fra 2 til 3,2 millioner fra 2000 til 2018. FNs reiselivsorganisasjon UNWTO forventer en global vekst på nærmere 60 prosent de neste elleve årene – lik den som forventes på Vestlandet. Reiselivets Hus etableres for å bli et regionalt kompetansesenter for og om reiselivet på Vestlandet, heter det i pressemeldingen.

– Skal vi sikre at fremtidens verdiskapning tilfaller reiselivsnæringen på Vestlandet, krever det at arbeidet med å skape reiselyst, utvikle reisemålet og sikre at salget av reiselivsopplevelser skjer lokalt gjennom samarbeid. En felles arena er avgjørende for å styrke nettopp dette, påpeker administrerende direktør legger Steinar Aase i Fjord Tours.

Reiselivets Hus etableres i det tidligere bygget til Vizrt på Nøstekaian i Bergen, et relativt nytt bygg rett overfor Hurtigruten og Fjordline-terminalen. Flere reiselivsselskaper forventes å bli med på flyttelasset i tiden frem til oktober, og det jobbes aktivt med å få ennå flere reiselivsbedrifter med på satsningen.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil bygge på og åpne hotell

Nyheter / tirsdag 20. august 2019

Skal bygge på Søreide

Nyheter / mandag 19. august 2019

Her kan det komme 19 leiligheter

Nyheter / søndag 18. august 2019

Midgard Gruppen kjøpte på Straume

Nyheter / torsdag 15. august 2019

Vil bygge 20 boliger på resttomt

Nyheter / onsdag 14. august 2019

Nå kommer føringer for sjøfronten

Nyheter / tirsdag 13. august 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no