Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STOR INTERESSE: John Kenneth Porten, Torgeir Olsen (analytiker) og Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling merker stor interesse fra kjøperne, men selgerne er avventende.

– Få salgsobjekter i bergensmarkedet

Så langt i år er transaksjonsmarkedet i Bergen ned 50 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Tore Årdal

torsdag 1. oktober 2020 13:05 (Oppdatert 23. oktober 2020 18:15 )

– Bergen trenger flere salgsobjekter. Kjøperne er der, men selgerne er avventende, sier daglig leder Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Tall fra selskapets analyse-team viser at transaksjonsvolumet i Bergen per 30. september er ned 50 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Nå var ikke 2019 et normalår, men et veldig godt år. Jeg tenker at transaksjonsvolumet i et normalår i Bergen er på 7 milliarder kroner. Det er vanskelig å komme med en prognose for resten av 2020, men vi tror det samlede volumet for året blir i størrelsesorden 4,5 milliarder, sier han.

Det vil i så fall være tilbake til 2017-nivå.

Wirsching forteller at transaksjonsmarkedet i Bergen i stor grad stoppet opp da Norge ble stengt ned i mars. De prosessene som var i gang, ble riktignok gjennomført, men selgeren ble mer usikre på prisingen.

– Nå er vi straks i Q4 , og vi registrerer økt aktivitet i bergensmarkedet. Det foregår også en del én-til-én prosesser. Uansett er det ingen tvil om at det er etterspørselsoverskudd, derfor burde det komme flere selgere på banen, sier Wirsching.

Hans kollega John Kenneth Porten peker på at transaksjonsmarkedet i Oslo har tatt seg kraftig opp med tidenes skarpeste yielder.

– Dette er blant annet knyttet til det lave rentenivået, og det er grunn til å tro at det blir skarpe yielder på attraktive eiendommer i Bergen også, sier Porten.

– Investorene er godt på vei tilbake. Det er stor interesse for de fleste segmentene i Bergen, og spesielt for sentrumsnære eiendommer, sier Wirsching.

Kilde: WPS Næringsmegling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Garages huseier vant frem i retten

Nyheter / fredag 23. oktober 2020

De unge møttes på nett

Nyheter / fredag 23. oktober 2020

– Korona har liten innvirkning på behovet for kontoreiendom i Bergen

Nyheter / torsdag 22. oktober 2020

Vil bygge over 50.000 kvm på Mindemyren

Nyheter / torsdag 22. oktober 2020

Leiemarkedet i Bergen er lite påvirket av COVID-19 

Nyheter / torsdag 22. oktober 2020

Vil bygge 53 boliger i Fyllingsdalen

Nyheter / onsdag 21. oktober 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no