
Falch Monsen vil ha 111 nye hotellrom i Bergen sentrum
Eiendommen har vært utleid til Bergen kommune til kontor -og undervisningsformål, og ligger vegg-i-vegg med Scandic Bergen City Hotell.
På vegne av Erling Falch Monsen-selskapet BHG Eiendom har Arkitektkontoret Børtveit & Carlsen sendt søknad om rammetillatelse for Teatergaten 34 og hjørnebygget Haakonsgaten 3 (tidligere Folkets Hus) i Bergen sentrum. Tiltaket gjelder innvendig ombygging og bruksendring av dagens kontor- og undervisningsformål til hotelldrift.
I henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE) skisseres det 111 nye hotellrom, der konseptet er små rom og stor grad av selvbetjening.
– Det skal ikke etableres kjøkkenfasiliteter i forbindelse med hotellet. Konseptet legger opp til at gjester kan kjøpe snacks og drikke fra automat som plasseres i oppholdsrommet i første etasje. Alle etasjene er tilgjengelig via eksisterende trapper og heis. Lokalene brann-sprinkles, og dagens overordnede rømningssystem beholdes tilsvarende slik det fungerte da Bergen kommune leide de samme lokalene, skriver Arkitektkontoret Børtveit & Carlsen i redegjørelsen.
Lokalene som nå søkes ombygget, har inntil i fjor vært utleid til Bergen kommune til kontor -og undervisningsformål. Tiltaket ligger vegg-i-vegg med Scandic Bergen City Hotell – det er BHG Eiendom som også eier disse lokalene.
– Arkitekt har i samarbeid med byggherre vurdert potensialet i eksisterende bygningsmasse, og kommet frem til et forslag der vi bevarer dagens fasader mer eller mindre som de er. Unntaksvis gjelder etablering av ny inngangsdør fra gaten til hjørnebygget (inngang for hotellgjester på samme sted der inngangsdør tidligere lå), samt at den nederste taketasjen (femte etasje) vil måtte tilpasses noe mht. antall takvinduer og plassering av disse, fremgår det av redegjørelsen.
Det er 3.-5.etasje som gjennomgår den største ombyggingen og bruksendringen – fra kontor og undervisning til hotellrom. En begrenset del av andre etasje som ikke disponeres av Scandic, blir ombygget til fasiliteter for ansatte / betjening samt noen nye hotellrom.
Del av første etasje (hjørnebygget) ombygges med ny inngang for hotellgjester fra gaten, et åpent oppholdsrom der man sjekker inn på hotellet via automat, samt funksjonsareal knyttet til inngang for ansatte, varemottak, lager og avfallsrom.
– Tiltaket er altså planlagt og tilrettelagt slik at det kan drives som et separat hotell, med generell inn- / uttransport til bygget via eksisterende inngang fra Teatergaten, skriver arkitektselskapet i henvendelsen til PBE.